tisdag 7 juni 2011

Toppenväder


Hela dan hade varit lite fram å tillbaka utan regn, eftermiddagen blev det så galet hett att jag inte visste vad jag skulle göra, stå still i skuggan var bäst.


Men så klart kom molnen och mullret när SvD kommer med sin trädgårdssafaribuss på besök, himlen ville öppna sig. 


Och det som nyss var torrt och varmt förändrades i ett muller!


Men till det fina hörde att Bussen var fylld av entusiaster som tog trädgård på allavar, och då skiter man i ett regn, även om det mullrar!


Fördelen var nog mest att det blev ett vackrare ljus...


Märkligt men jag älskar denna utblick.


Värmedis i trädgården...


Alliumängen i regn, björkstammarna lyste upp i dunklet.


Det var gott och trevligt att ha dem här, hopas att de fick ut mycket ur besöket, nu matfix.


Fast så klart sitter ju nog inte här i kväll...

10 kommentarer:

Bondjantan sa...

Roligt med besök som har fokus på rätt sak!

Förresten har för mig att jag har sett någonstans att du har en STOR mortel och undrar om du vet var jag kan finna en...?

/Bondis

Kerstin sa...

Du har en fantastisk trädgård. Du måste verkligen känna dig stolt när du ser ut över ditt verk.

stig sa...

Det finns mortlar i sten på Antikfönstret i Mariestad, bl.a en gigantiskt stor.Öppet fre 15.00-1800 & lörd 10.00-14-00 eller efter överenskommelse.

Alen Trädgård sa...

För en sann trädgårdsnörd är regn inga som helst problem även om man kanske skulle föredra att det är uppehåll:)) Är det dessutom en fin och vacker trädgård så skiter i alla fall jag totalt i om det regnar:)) Ha det gott/Monne

Anonym sa...

Lyckostar! Då fick de se din Rosa Moyseii Geranium i full blom:) Yo

Ordinary Mary sa...

Hej, surfade runt på bukettapel och hamnade hos dig (fast jag såg inte att det var 2009 eftersom det var nästan samma årstid som nu, så jag ställer några frågor igen, kanske har du fortfarande en bukettapelhäck?). Har läst en del av vad du skrivit i bokform och blivit mycket inspirerad. Din trädgård ser helt fantastisk ut. En vacker eller regnig dag kommer jag på besök! Själv började jag anlägga trädgårdar långt innan jag hade någon egen, ibland till viss frustration för de vars trädgårdar fick ställa upp. Nu har jag en fin kallmurad stenmur, ungefär 75 cm hög (eller, den var fin innan tre små barn bestämde sig för att den var en härligt farlig och därmed lockande klätterställning och varför har de tre barnen en så opraktisk mamma som tycker att härligt opraktiska och därmed lockande stenmurar är bättre än mer praktiska varianter i betong...) nåväl, fraför muren har jag anlagt en rejäl rabatt som jag tänkt odla allt möjligt och en del omöjligt i. Nu råkar jag, förutom de tre ohängda barnen, en man som tack och lov är en j...l på att gräva, ett stort gistet hus också ha ett heltidsjobb, vilket är bra när man ska checka ut från plantskolan, men mindre bra när man ska hinna anlägga trädgårdar. Och, liksom när det gäller mycket annat som jag lovat mig själv att aldrig göra, som tex släppa in en vaxduk över tröskeln har jag nu förfallit när det gäller mur-rabatten (från storartade ambitioner till något mer hanterliga lösningar). Jag tänker mig att man kanske skulle kunna sätta en bukettapelhäck längs muren, men då undrar jag; vet du om man kan stamma upp bukettapel? Vad jag lyckas utröna från nätet blir den rätt tät och yvig om man låter den växa fritt och då ser man ju inte muren bakom. Det skulle kanske göra att det kändes lite mindre 'vaxduk' om man kunde ha någon trevlig underplanering under. Har du i så fall möjligen några tips? Tack för en trevlig blogg, Åsa

vita zara sa...

Hej Hannu.
Vilken fantastisk trädgård du visar, och rosorna, rosorna, unnnnnnnnnnnderbart.
Finlands vita ros är en av de allra ytterst få rosor som vi kan odla, det sägs att rosen kommer fån finska sidan i Torneådalen därav namnet, och den har funnits så länge så att ingen vet säkert hur den kom hit upp i norr.
med stolthet så njuter vi av den fina rosen, för vi har väldigt få.
Loooooove it!!
Zara

Anonym sa...

Tack Hannu för att vi fick se din härliga trädgård i lördags!

Furulunden sa...

Så hyggelig å få være med på en omvisning av hagen din. Du får vise deg frem på facebooksiden min i kveld:)

M/S Design sa...

Tycker det ser alldeles fantastiskt!/Mariana