söndag 12 juni 2011

trädgårdspromenad


Oj oj vad det går undan i trädgården nu, krolliljorna håller på att öppna sig och det är länge kvar till midsommar.


De gamla Kinnekullepionerna öppnar sig och ganska snart kommer högsommarblomningen vara på gång. 


I stora perennrabatten känns det som att försommarblomningen har exploderat i en nävablomning. Nävorna har förökat sig så mycket att de faktiskt trängt undan andra växter, men ja det gör inte så mycket eftersom jag gillar överflödet som nävorna ger. En del av dem blommar hela sommaren, andra återkommer. 


Det ger också en härlig vy ut från arbetsrummet, inte för att jag sitter där så mkt som jag borde men men... 


Träden som finns runt min trädgård känns också som att de hör till helheten, de är så välgörande och jag kan inte föreställa mig hur det skulle vara utan, blåsigt så klart men. Askarna har stora problem här på Kinnekulle nu och landskapet kommer att förändras när de måste sågas ner.



Nåja det är en senare fråga, jag har fått problem med skogsastern också, antingen har de blitt uppätna i vinter eller så dog hälften. Men det har gett mig nya planteringsmöjligheter i de rundade fälten, blir nog bra det nästa år. 

7 kommentarer:

Susie på Stjärnarve sa...

Det förgängliga är en del av tjusningen med trädgårdshobbyn. En del dör och försvinner helt så man måste tänka om och plantera nått nytt spännande. Annat brer ut sig och tar över eller kommer upp på dom mest oväntade ställen! Härligt!!

Helena sa...

Jag vart inspirerad när vi varit hos dig så hos mig finns skogsastern nu!Har klarat ett par vintrar galant, jag har satt den där den för vara lite vild!
KRAM från mig!

tant Hannele på Hisingen sa...

jo, som det är nu, är det bäst att sova ute för att hinna se allt...

gunsan sa...

Ja varje dag som man går sin rond i trädgården är det något nytt som börjat blomma.Håller med tant Hannele om att skulle behöva sova ute för att hinna se allt.

Västanvind sa...

Snyggt med dom häckinramade runda rabatterna. Din trädgård är väldigt fin och jag gillar krolliljor (med eller utan baggar:) ) Såg dem första gången vid Lindholmens slottsruin nedanför Läckö.
Grattis till bokförsäljningen också.
Eivor

Alen Trädgård sa...

Så vackert det ser ut, måste försöka att komma och hälsa på dig någon gång och se på trädgården i verkligheten;)) Ha det gott/Monne

Kerstin sa...

Ja, hjälp vad allt är tidigt i år och alla blommor som har klarat sig efter vintern är extra stora. I värmland måste vi ha haft ett perfekt väder den sista tiden. Regn och varmt.
En undran. Får du aldrig in kvickrot i dina fantastiska rabatter?