söndag 25 september 2011

Toppendag idag


Jag hade tänkt mig att det skulle bli en lugn dag i dag med ganska få besökare, men tji fick jag. Det vart typ fullt upp hela tiden, men några lugna vågsvall emellan.


Men så klart att det är kul att det kommer folk om jag ändå har öppet. Många samtal och menande blickar, och jag har fått 2 långa arbetsdagar i trädgården. Och idag har jag berikat skogsastern med fler sorters astrar i ljus och mörkblått, nepeta planterade jag i våras så det kommer att bli ett fint skimmer nästa år. 


Huvudrabatten var bra nertryckt av regnen som varit men ploxen doftade sött och gott av sommar så det var ingen som märkte att den var nertryckt.


Hade en del samtal om att min trädgård var udda, inte liknade ngt anat och att den var slarvig, alla tycker olika men jag föredrar en tillbaka lutat atmosfär som är lite kantstött. 


Mest bekymmer vad det så klart med buxbommen om den skulle eller inte dö, vad händer sen. Inget sade jag, väljer att se det som en möjlighet även om det är duktigt surt. I bilden lever fortfarande buxen...

6 kommentarer:

Gärdsmygen sa...

En trädgård ska väl vara levande? Precis som ett hem, det ska synas att ngn bor där. Det finns hem som är som möbelvaruhus och de saknar den där känslan. Tillägger också att det är bra att vi tycker - och får tycka - olika.

M/S Design sa...

Klart man har olika syn på hur en trädgård ska va! det viktigaste är att den är personlig,visst är det fint med en välskött trädgård men själv föredrar jag att den ser lite bortglömd ut.
Mariana

The Rosegarden in Malevik sa...

OJ Hannu,,,,e din trädgård slarvig?? :)

B
L
O
G
G
P
A
R
T
Y
T

fortsätter....
redan 74st fina bloggar :)
VÄLOMMEN :)
Håkan

Sensommarträdgården sa...

Låter härligt,trädgården är väldigt specielloch alldeles,ja..underbar!:)

Susie på Stjärnarve sa...

Även om jag har svårt att själv låta min trädgård förfalla och se lite bedagad ut, så kan jag gilla det hos andra. Fast ibland tror jag lite elakt att förfallet beror på att trädgårdsmästaren är ganska lat - alltså inte på att ägaren egentligen gillar att ogräset får sprida sig hej vilt!
Men...sen finns det dom som har en tanke bakom sin vildvuxna trädgård och då önskar jag att jag kunde göra likadant. Nu den här årstiden går det hyfsat, men på våren är jag där och rensar och ansar och klipper och......

Anonym sa...

Tack för att vi fick uppleva din sagolika trädgård fylld med mystik och humor. Sensommarsolen värmde och det var svårt att passera hundarna vid grinden!