onsdag 18 januari 2012

TrädgårdsberikadeI kväll rullade äntligen trädgårdslivet i gång med Österlenska trädgårdar på SVT2 i gång, många var vi som bänkade oss. Debatten har gått hög på nätet och min enkla fundering om det ändå är ett livsstilsprogram utan nörderier, vilket inte behövs. Men varför kan man inte lägga mer tid på fotot, vad vill man förmedla och med vilka pengar? Jag antar själv att detta ändå kostar ur SVTs trädgårdsbudget och skulle vilja ha mer bilder för pengen. Människorna kom fram och talade om sin lust och varför de gjort som de gjort, men dock var bilderna skarpt solbelysta och jag önskar bara att man hade kunnat budgetera för en annan filmning, i gryningen eller en annan dag. Jag vet att allt sådant är svårt men ändå det är så synd på de skapade trädgårdarna. Eftersom detta inte var ett redaktionellt program som pågår vecka ut och in kunde man lagt en större vikt till bilden. Det är ju ändå den vi ser på. Dock tycker jag det är kul att det händer ngt med trädgård mitt i vintern och ser fram emot resterande program. Mer eller mindre allvar i programmet kan både vara eller inte vara, jag ser det som en skön betraktelse och inte så här gör du, inspireras av vad andra har gjort och skaffa kunskap som man behöver till sig själv på annat håll. 

13 kommentarer:

Marie Lithén sa...

jag blir ledsen över att filmandet/fotot är så dåligt. Känns som om man inte tar trädgårdsägarna och oss tittare på allvar. Så synd

Anonym sa...

Hälften av innehållet känndes som repris på ett annat toppenprogram om trädgårdar, lite tråkigt och fantasilöst kan jag tycka. Å andra sidan behöver inte en maträtt smaka sämre bara för den lagas och äts flera gånger, mindre överaskande bara.

Linda sa...

Jeg har desverre ikke svensk tv, men jeg ønsker meg:)så jeg har desverre ikke sett programmet, men kanskje jeg skal sjekke nett tv:)

♥ Hannele på Hisingen sa...

radioprogram på TV

Dagliljan sa...

Håller med om ljuset, annars trivsamt med mycket trädgård, gott.

Hannu på Kinnekulle sa...

Det gamla vanliga Marie, man filmar i det som är...
Att det blir repris beror ju bara på att vi tittar på alla program, det är som att lyssna på radio jämt, man hör om och om igen.
Ja kolla in SVTplay Linda, duger gott!
Ha ha Hannele sant!
Ja härligt med trädgård som inte startar från början Dagliljan, skönt att komma in i färdiga direkt.

Susie på Stjärnarve sa...

Missade programmet helt och hade tänkt se på någon av dom 5(!) repriserna, men är det så dåligt fotat så kanske SVTplay duger åt mig med!

Hannu på Kinnekulle sa...

Funkar fint på Playen! :)

M/S Design sa...

Störde mej på att samma del av trädgården visades om och om igen när man ville se mer av den övriga trädgården.
Mariana

Rogarden sa...

...Ja, det var väl lite grönt för stunden och vi får väl vara glada för det. Riktigt rejält uppstyltat rakt igenom med damerna i nystruket och snyggaste halsbanden...och väldigt svepande filmat. Men som sagt, jag blev lite grönt förgylld i min soffa och tackar för det.

Fool's Gold sa...

Alltid lätt att vara efterrätt, men ett sävligare tempo hade varit bättre, som en flod som stilla glider fram, liksom. Sen tycker jag Österlen är rätt uttjatat. Säger jag som bor på andra sidan...>Forza NV Skåne.

Luna Ek sa...

Ja det var som ett reseprogram kan vara. Man tvingas se en massa närbilder på reporten eller något annat oväsentligt, fast det egentligen är miljön man vill se mer av. Men man är tacksam ändå!

Ulla Tränk sa...

Det som trots allt är annorlunda i dessa program är att programledaren inte är i centrum...