tisdag 27 mars 2012

Njuttillskott....


Äntligen kom jag till skott att klippa ner vårlunden, borde gjort det tidigare men det har inte blivit av. Det nerklippta får ligga kvar och bli jord och det täcks snart av att som är på väg att grönska. Jag önskar att jag hade kattassar när jag "trippade" runt i lunden, så mkt fin som kan trampas sönder på väg upp...


Och så klart jag belönade mig när jobbet nästan var klart, en öl i solen är oemotståndligt.


Det hände mycket nu i trädgården och dessutom kom det ett tillskott av vildtulpaner på posten i dag som jag köpt in the green så att säga.


Hade inte tid att plantera dem så jag blötte lökarna på Tulipa 'Sylvestris' och lade dem under en mossmatta tills i morgon. Men var ska jag plantera dem, i lunden?


I lunden är det dock bara snödroppar som reagerar nu även om julrosorna har kommit i gång, jag har försökt undvika att samla på mig olika droppar förutom de vanliga och en gammeldags fylld form.


Men nu är det kört fick en G 'Desdemona' i present och ja vad säger man, finns fler sorter att samla på sig. Trädgård väcker begär eller hur?


Men mitt i arbetet gäller det att komma i håg att njuta av det som är runt om med, sjön ligger vårligt stilla nere i dalen, jag gillar det. 


12 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt!!! Andas vårluft och jord-doft.
Tant Ann

Moa sa...

Visst är det härligt.. och man får verkligen habegär titt som tätt men jäklar alltså! Kom på att jag ska ta hand om några lökar som kom med posten från Botanicus idag.. tur jag kikade in här o mindes.
ps ser att du haft det lika varmt o soligt som här i Thn..
Ha det gott/Monica

Linda sa...

Endelig vår:) Herlig:)

Glädjekällan sa...

En hel del snödroppar
hos dig också :-)))

Birgitta

Hannu på Kinnekulle sa...

Allt är så njutbart nu så man nästan glömmer att stilla sig och njuta... Ja men Glädjekällan B det är ju din droppe jag har fått, nytillskott bland mina vanliga. Panik, letar var den ska placeras!

NinaVästerplana sa...

Tulipa Sylvestris vill ha öppen jord om den ska blomma.... tror det blir för tätt i lunden.... Men när jag letar i tanken så hittar jag ingen öppen jord hos dig 8-)
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Hannu på Kinnekulle sa...

Blommar Sylvetsris i lunden här, inte nu men senare men har fler ställen... Har sett Sylvestris i tjocka kirsmattor i blom bland bladen i Skåne, många bud om verklighet blir det...

Alen Trädgård sa...

Det är lätt, väldigt lätt att få svåra habegär när man ser alla underbara snödroppar i Birgittas trädgård:) Kattassar skulle inte vara dumt att ha, nu blir det mer liksom från en mammuth:)) Ha det gott/Monne

Hannu på Kinnekulle sa...

Ja du Alen helt rätt i alla led! :)

♥ Hannele på Hisingen sa...

vildtulpaner låter bra, mina deppade ihop på berget

Renate sa...

Bra filosofi du har,glöm inte njuter av allt det vackra.Snart är snödroppsblomningewn över,men ännu kan jag njuter av den brokiga mattan som består av krokus och snödroppar.Sedan följer nya upplevelser.T silvestris har jag ett enda exemplar i vårrabatten.
Ha det gott i vårsolen
Renate

Josefin sa...

Vart har du köpt vildtulpanslökarna?