torsdag 10 maj 2012

Linköping


 Idag har jag jobbat i Linköping och passade på att slinka in på Trädgårdsföreningen samtidigt som 
det började att ösregna, typiskt...


Tyckte kanske att entrérabatterna lämnade lite att önska, kändes lite kalt med kunsgängsliljor och panséer... Men vad fan inte så lätt att få till det jämt heller.   


Jag har inte varit där på denna tiden av året och tyckte att det nog saknades vårflor i Ulfs rabatter, kanske hade de gått ur eller så var de inte inplanerade vilket skulle förvåna mig, blir nog bättre nästa vår.


Men gillar signumet Nordfjell mkt, formen och en slags intimitet i denna öppna yta omgiven av staden och parken.


Och älskar alltid sockblommor som underplantering, i alla fall som dessa som ser så välmående ut, det ser man inte på alla ställen.


Längre in i parken hittade jag en slags lund med Kaukasisk förgätmigej 'Jack Frost' som gav magi tillsammans med sockblommor mot det mossbeklädda berget, skitvädet att fota i dock!


Gillade kanske inte tulpanerna, för mkt rabatt över dem i samanghanget... 


På sjukhussidan av parken hade man börjat anlägga ett nytt område, magnolior, buskar och perenner. Jag har ingen synpunkt på detta och då regnade det också ännu mer. Men blir nog kalas när magnoliorna vuxit upp!


Hade dock turen att åka ut åt rätt håll och se denna underbara rondellplantering som i och för sig va på upphällningen, men min fantasi såg nyutslaget. Jag gillar atmosfären i Linköping, stort men ändå småstad men skön grönska inbyggd i staden. Härligt. :)

6 kommentarer:

Marie Lithén sa...

vad är våfflor...

Hannu på Kinnekulle sa...

Lite spm pannkakor fast stekta i ett räfflat dubbeljärn, frasigt gott! Hade kanske lite bråttom... :)

♥ Hannele på Hisingen sa...

tjusigt värre

Stein sa...

lekre bilder av woodland bedene! :-) Jeg sluker jo slike tips rått siden jeg holder på å etablere en woodland del i min svenske trädgård! Flott at du tar slike bilder på gråværsdager også. Lyset blir noe helt annet da!
Ha en fortsatt fin kveld!

Marie Lithén sa...

:) vårflor är gott det med!

Anonym sa...

Generös, solig o rådjurssäker rondellplantering!
Kanske skulle de vita tulpanerna i woodlandet o kungsängsliljorna i rabattrundeln bytt plats, helt enkelt?! Tulpanen trumpetar: Hej o Välkommen! medan Kungsängsliljan nickar blygt o bedårande. Annars är jag imponerad av denna juvel bland parker:) Yo