Saltvatten...
Gårdagen
gick i havets tecken och jag njöt av ostron och fisksoppa, ostronen
äter jag som de är med lite citron, förr var det vanligt med tabasco,
gratinerade och rökta, lite synd på det rara saltvattnet tycker jag.
Musslorna kokades som vanligt i lök och vin, lyft ut dem och skaka ur
lök och buljong i buljongen som ska SPARAS! Skölj ur och torka
kastrullen, slå i lite olja och rosta 1/2 finskuren fänkål med lite
tomatpuré utan att fänkålen byns. Slå i musselbuljongen och låt koka
lätt i några minuter tills kålen nästan är mjuk. Finstrimla ett par
grönkålsblad och låt koka med ett par minuter, funkar med spenat och
persilja med, men då kortare koktid. Skär fisk i bitar, jag köpte
färdiga grytbitar av blandad fisk. Lägg i fisken och lägg på lock, dra
undan kastrullen från värmen och låt fisken bli kokt i eftervärmen.
Servera med rostat gott bröd och aioli, jag fick saffransaoli från ICA
Hjertbergs i Lidköping, den var mkt god (möjligen lite för mkt saffran)
och jag slapp göra själv. Fabriksgjord köper jag aldrig, då vispar jag
hellre själv. Samma med bröd, köp bra bröd eller baka själv. Jag köpte
ett stort gott lavainbröd i GBG här om dagen och frös in det som inte
går åt nu. Hur gott som helst och det blev fisk och musslor över, kan
bli annat gott ikväll. :)
1 kommentar:
Ahh,lockande menyförslag.
Skicka en kommentar