söndag 24 februari 2013

Visset och vackert eller bara fult


Jag väljer vackert och jag älskar tuplaner som torkar in och blir till torra minnen. Många buketter blir kvar i huset i många år, eller i alla fall tills de förlorat alla färgminnen. På Facebook brukar jag lägga ut en frukostbild och det brukar oftast vara blommor på borden, och just nu är det vissna tulpaner. Jag tyckte dessa tulpaner fastnade i ett utsökt läge, nästan som att de fångats i en dans. Den här buketten kommer jag att behålla länge, men visst den skall så klart få en bättre placering. Märkligt nog är det många som reagerar på den vissna buketten, men där är vi alla olika och gör som vi vill.


Men det fick mig att ta ett varv runt huset och kolla in det vissna...


Och på en hylla ovanför kylen slokar denna underbara rabatt, jag blickar upp på dem varje gång jag öppnar kylen och njuter av stillheten de ger.


Strax intill hittade jag vissna narcisser som glittrar i vinterljuset.


Oj mer tulpaner på ett fröskåp i salongen.


Inte bara blommor så klart, en ouppäten kronärtsskocka get ett fint blickfång.


Torra granatäpplen i gästrummet.


Äldre än fjolårspelargoner...


Fortfarande lite blått kvar i irisbuketten, stillsamt och vackert.


Mårbacka i ett gammalt fat...


Vita ranunklar har stelnat till och blivit ballerinakjolar.


Jo det doftar fortfarande i köksfönstret.


Citroner som torkar in sparar jag alltid, de var med på julutställningen på Göteborgs Botaniska trädgård.


Vackert även om det inte blev liljor av fröna i år heller. Just där borde jag skärpa mig.

9 kommentarer:

Fröpåsen sa...

Oj va mycke torkat du hade då. Jag är nog för snabb med att rensa bort, men kan se att det finns något mycket vackert i det vissna och förstår vad du menar med stillheten i dem.
Ha en fin dag.

Marie på Hunneberg sa...

Urvackert!
Glömmer aldrig det du skrev i en av dina tidigaste böcker: På den tiden hade du ett skåp där du ställt in torkade blommer i sina vaser. Fjolårets snödroppar kom fram på bordet före årets hade tittat upp.

Lenas trädgård sa...

Underbara buketter! Jag älskar tulpanerna nästan mera i detta stelnade tillstånd...I alla fall på ett annat sätt. Men jag har inte de utrymmen att bara ställa undan vaserna/krukorna på.
VACKERT!
Hälsn Lena

M/S Design sa...

Sparar också men inte så mycket som du!
Franska Tulpaner brukar få vara kvar i bland ett par år likaså rosor.
Nu har jag en kruka med helt torra Liljekonvaljer kvar dom ser så spröda och vackra ut.
Har även en förtorkad groda (knappt så man vågar nämna det)
Mariana

samson sa...

mycket vackert
ha det så bra
maggan

Annica sa...

Nog för att jag sparar på mycket gammalt och har svårt att slänga saker...och kan se det vackra i en bukett som falnar och tom torkar. Men nej...aldrig att jag skulle låta dom stå kvar. Älskade att torka blommor förut, tex smörblommor men det är en annan sak tycker jag :) Kanske att några rosor finns kvar i huset någonstans...dock inte i sin vas längre. :)

Kerstin sa...

Håller med dig Hannu. Det är fantastiskt vackert med torkat då det har torkat naturligt. Om man kan se och uppskatta det så har det en annan skönhet. Och man kan njuta av blommorna längre.

Hannu på Kinnekulle sa...

Ja naturligt intorkade skall det vara och visst mins jag mitt gamla skåp med glasdörrar och fullt med vissna buketter bakom, härligt.

Janicke sa...

Åh, lyckliga du som har plats för så många vackra torkade buketter! Jag älskar de torra blommorna och kan också ha dem kvar i åratal, men kan inte spara så många i min lilla etta.
Du har nu inspirerat mig till att försöka ha en hylla i köket där jag kan ha plats för mer!