måndag 9 september 2013

En tuff vecka


I veckan var det slutinspelningar av Tv projektet som sänds nästa år och under hava tiden har jag haft Aile med och det har funkar jättebra, ibland kopplad och ibland i buren så hon tar det lugnt och sover. Min förhoppning är att jag skall kunna ta med henne på "alla" jobb jag gör i framtiden.


Dags att packa i hop kameror, kranar och trädgårdar. Det har varit en rolig resa med det projekten och det börjar sändas i januari på SVT.


Upptäckte också att jag i sommar kört ca 850 mil och det mesta utan tak, tack och lov för den nya bilen. Annars hade jag knappt varit utomhus och sen körde jag 50 mil till.


Men valpen blir det så klart lite krångligare men samtidigt gott att somna i en hotellsäng tätt intill. Hemma sover hon inte i sängen men absolut på resor.


Aile får en enorm social träning med alla platsbyten och nya människor och vi upptäckte att Växjö stadspark Linnéparken var en utmärkt rastplats med härliga planteringar och grönytor, jo påse har man så klart med.


Viu hängde ett dygn i Växjö och höll föredrag och var med om prisutdelning. Växjö instiftade ett fint pris i helgen. Växjö trädpris som i år gick till mannen till vänster i bilden som jag missade vad han hette. Jag tycker det är en superbra grej med priset och hoppas att andra kommuner hakar på.


Ett snabbmöte på Astrid Lindgren på Näs han vi också med, framtida trädgårdar.


För att stimulera Aile på resorna får jag försöka hitta ersättning till skogar och stockar här hemma, balansträning vid Växjösjön.


Och sitta kvar på de stora snygga bryggorna, bra bryggor och god tillgänglighet kring sjön för alla.


Ett snabbesök hemma gav glädje och leklust med fallfrukten.


Och på kvällen träffade vi ett gäng hundar att leka med och Hilton som sitter till vänster om Aile är orsaken till att jag blev med hund. Han triggade i gång min lust och mod att skaffa hund.


Såg detta stiliga trädgårdspaket i svart eller vitt, borde ju köpt så klart!


I går åkte vi till Gunnebo och jobbade med Jordens mat.


Ekologiskt, kravmärkt och närodlat kunde köpas och smakas, vädret var toppen och alla var där.


Jag och köksmästaren Patrik lagade bjudmat av det som trädgården hade att erbjuda, jättekul.


Det blev lamm med örtaioli, jo den skulle vara lös.


Gunnebos fantastiska morötter med dressing och rökt lammhjärta och väldigt mycket mer han vi med.


I dag ägnar vi tiden till lek och att komma i kapp.


men så klart lek går före, vill ju ha en glad valp.


Ännu är det sommar och festernas tid är ännu inte förbi.  

6 kommentarer:

samson sa...

otroligt vilken händelserik vecka du och Aile har haft
skönt med en bur så hon kan känna trygghet och hemkänsla
ha det så bra sen i Italien
maggan

Inger/Åkersberga sa...

Vad skall TV-programmet heta???

Anna sa...

Som alla har jobbat för att få det snyggt till jordens mat eventet ;) Hoppas du trivdes!

Anna

Kerstin sa...

Äntligen kanske SVT har börjat fatta att vi vill se trädgårdsprogram under vintern då vi behöver det som mest. Det ser jag fram emot. Bra också att det är på SVT så man slipper reklamen. Hurra!

Hannu på Langeland sa...

Full fart för oss hela tiden, kul det med så klart. Trivdes gott på Gunnebo, ett härligt ställe och fint ordnat var det. Ja men eller hur SVT gäller ändå. :)

Kristiina sa...

Tack för föreläsning mm på Gunnebo..var där och lyssnade och blev inspirerad och beställde massor av lökar från Odla... hoppas bara att rådjuren låter bli att äta upp dem...tog bilder så om du vill kolla gå på http://megane.blogg.se