tisdag 4 mars 2014

Trädgårdskampen


 10 sköna karaktärer har blivit 3 och i kväll blir de bara 1. Trädgårdskampen 
var en skön resa med många skratt, svett, stress och underbara planteringar på olika vis. 

 
 Kan man tävla i trädgård? Självklart, vi "tävlar" ständigt i våra trädgårdar, snyggaste gräsmattan, vackraste kompositionerna, unikaste växten. Vi har ställt ganska höga krav på deltagarna vad det gäller deras tävlingsträdgårdar och är man med i en tävling där man bedöms på sitt resultat förväntar vi oss en snygg presentation. Det är inte konstigare än när man går på trädgårdsutställningar, då förväntar vi oss också en snygg prtesentation. Trädgårdskampen blev kanske inte programmet som drog flest tittare i vinter men absolut blev det programmet som breddade trädgårdssverige ordentligt, och det var en av våra avsikter att bjuda in dem som ännu inte har hittat rätt i sina trädgårdsliv eller program. Reaktionerna har varit blandade och inget annat är att vänta då det gäller specialintressen, en del gillar och andra hatar. Själv byter jag kanal eller stänger av om det är något som jag inte gillar.
1 2  Recensioner och ute är det snart nya tider med vår i luften.
 

9 kommentarer:

Meta sa...

Jo du har rätt, men det är nog lite av den reklam som var innan. Lite missvisande, folk trodde nåt annat tror jag.För sån kritik fick ju inte de trädgårdar som tävlade förut, eller hur.Hoppas det satsas på mer rent informativa program också så har alla fått sitt. Sen finns det ju alltid de som inte blir nöjda hur det än är.
Ha en fin tisdag
Meta

Louise sa...

Det är nog att det är så nära att bli ett riktigt bra program. Jag tycker att det är illa att deras trädgårdar förstörs, man hade verkligen velat se hur det utvecklas, spännande ritningar som man inte får se gestaltas. Sen att alla momenten är så onödigt stressiga, det blir ju inte så fint... Tävla i sig tror jag absolut inte är problemet, mer hur det tävlas. Tror att chelsea hade varit en rätt bedrövlig tillställning om deltagarna fått hälften av tiden för varje moment. Menmen, vi har ju fått lära känna Peter!

Pettas sa...

En sak som jag har funderat över är att deltagarna som kommer från olika landsändor i Sverige, ska känna igen träd och växter som är så påtagliga för just Skåne. Det ger fördelar för den som är från den landsändan, men måste helt klart vara mycket svårare för en som kommer från Norrland. Inte riktigt rättvist när det handlar om tävling. Och du Hannu, inte är det så enkelt som du framhäver det, att man kan ändra kanal om man är missnöjd. Så fungerar det ju inte. Man tittar på programmet för att man är intresserad av trädgårdsarbete och då måste man också kunna ha åsikter, fastän de kanske inte faller domarna på läppen. Åsikter är bra i de flesta fall och man borde istället ta dem som en språngbräda till att kunna göra ännu bättre i nästa omgång, eller hur? Kritik är bra när den är konstruktiv, i alla fall tycker jag att det är så.

hildur sa...

Så dåligt är det inte. Jag bänkar mig varje tisdag och blir inspirerad. Se det du vill och gör vad du vill av det.

Alen Trädgård sa...

Ser verkligen fram emot kvällens final:) För min del är Trädgårdskampen ett av de bästa trädgårdsprogram i tävlingsform som jag sett. Hade lite svårt med Trädgårdstoppen då jag har svårt att förstå tävlingsmomenten, att jämföra trädgårdar och bestämma vilken som är bäst gillar jag inte så värst mycket men det var ändå trevligt att se på:) Det här där emot är skitkul:) Ha det gott/Monne

Hannu på Kinnekulle sa...

Alla program har barnsjukdommar att tampas med, vi är ju bara med och har inte konstruerat programmet. Jag har inget emot kritik åt det ena eller andra hållet. Menade nog mest att jag sällan tittar på tv om det inte passar mig.

Josephine sa...

Jag har kollat varje tidsag, tycker att det har varit både underhållande och inspirerande. Klart att en del saker kan förbättras om det blir fler säsonger (hoppas i alla fall jag på).

Anonym sa...

Kommer att sakna trädgårdskampen. Ett väldans bra program. Fantastisk duktiga. Personer spm deltog. Rätt man vann. Hoppas att ni kommer tillbaka.

solrosmarmelad sa...

Jag gillade trädgårdskampen, mycket, men jag funderar över hur det skulle ha blivit om alla tävlande hade varit med hela serien igenom? Det skulle ha varit så spännande att se de olika personernas lotter få växa fram! Tänk om man kunde låta alla få vara med från start till mål och på ett annat vis genomföra tävlan. Då kunde vi få se lyckade och misslyckade moment och få höra reflektioner om dessa.
Jag hoppas verkligen att programmet återkommer!