måndag 11 augusti 2014

Dystermörker blev till ljus


Vaknade till hällregn och något som påminde om novembermörker, fick känslan av att något har tagit slut och något annat har börjat här på Kinnekulle. Men det finns ju bara dåliga kläder för oss med hund och Aile har ingenting emot att gå i hällande regn. men faktiskt regnet slutade och himmlen ljusnade


Skyfallet var precis vad som fattade oss och snabbt fylldes diken och bäckar, just den här
bäcken är en mindre fors som man numera döljs av grönskan. Lite trist eftersom det alltid varit en fin bild, men det ingår i naturreservatet och det är väl länstyrelsen som besämmer om sånt här. Från och med att Kinnekulle bler reservat och natura 2000 har många delar av Kinnekulle förslyats och känslan av sjön har vuxit bort, en mycket trist utveckling.


 Men visst det finns öppna blickar med, märkligt nog på andra sidan vägen från forsen. Men så klart dessa hagar betas och sköts.


Hur som helst var regnet välkommet.


Höstanemonerna tog ett glädjeskutt och jag slapp plocka fram vattenslangen.


 Och bolltistlarna som är augustifavoriter strålar i kapp med öveblommade nävor, skulle bli lite
snyggare om jag klippte bort vissna fröställningar...Limelight tog också ett glädjeskultt och nu är det härlig högsommar igen, i september blir det sensommar och senare kommer brittsommaren, vi mycket underbart kvar att uppleva. Tjing.

2 kommentarer:

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Vilka härliga bilder o va härligt med så många glädjeskutt, hoppas på det här också, massor av skutt för NU regnar det även här :))

Ha det gott, hej Ewa :)

Hannu på Kinnekulle sa...

Det är glädjeskutten som räknas, resten är ok de med. :)