fredag 21 november 2014

Nya fantasier och drömmar om Apulien


Som du kanske redan vet är jag sugen på något eget i Salento i södra Italien, där känner jag
mig lika hemma som på Kinnekulle och jag älskar landskapet och människorna. Det handlar om 
olivträd, karg kalkrik mark och en gemsam flora med mina trakter. Egentligen är det bara solen, maten, sproket och oliverna som skiljer oss åt, ja kanske något mer med. Men jag fick ju inget byggnadslov på den andra tomtyen men blev förevisad denna nu när jag var nere. Den är ungefär lika stor men inte avlång som den andra var och dessutom ligger denna på promenadavstånd från hamnen med krogarna och baden, kändes ganska gott det med.


Och enligt kommunarkitekten skulle det vara enklare att få bygglov på denna tomt, inget stort men litet och vackert. Och i mina fantasier ser jag hur huset reser sig upp ur muren med entrén till höger mellan olviträden i fonden. 


Från köket på vänstra kortsidan ligger terrassen med en bakugn i muren eller kanske är det Ailes hundkoja när dagarna blir före varma och får det plats ett utekök där med blir saken perfekt.


Och sovrummet som då hamnar på höger sida  får en vacker lång blick ut i den muromgärdade trädgården men massor av underbara vinterblommande lökar som jag ännu inte har planterat. Lite belysning i träden så blir även detta perfekt, eller kanske en lång pergola att svalka sig under om dagarna blir varma.Utsikten är bedårande, i fonden kanske jag planterar ängar av rosmarin och lavendet, små blommande buskar och vackra citroner om de får plats. Att havet glimmar mellan oliverna gör det inte sämre, just nu tycker jag faktsikt att det var tur att jag inte fick bygglov på den andra tomten. Men visst detta ska också realliseras så vi får väl se, men att drömma är också underbart. Jodå havet syns långt ut mot höger, men det är utanför bilden. ;)

12 kommentarer:

Ann Beutler sa...

Kan inte hjälpa det, men det blir blankt i ögonen. För att du drömmer, för att det är vackert, för att det är möjligt! Ocg du delar med dig till oss andra, som inte kan elelr har möjlighet till detta. Du är en stor källa till glädje!!

Hannu på Kinnekulle sa...

Mmm kram Ann, det är inte så himla möjligt för mig heller men försöker ändå. :)

Trädgårdsturisten Ann Stockholm, Sweden sa...

Hej dig, drömmar ska man försöka förverkliga!!
Denna tomt ser lika fin ut som förra. Och ligger den nära en by och har byggrätt, så SLÅ TILL!

Ute sa...

Hannu, drömmar ska man ha och när dom blir verkligheten är det grädden på moset. Har ju sett din andra tomt som hade nåt som fångade en men jag tror att den passar dig bra - inte långt till allt och ändå avskilt - håller tummarna för dig
Ute

renate sa...

Man ska aldrig sluta drömma.Blir det verklighet desto bättre.Ser inbjudande ut.
Renate

Hannu på Kinnekulle sa...

Underbar är det och visst drömmar skall förvekligas eller eldas på, så de får ny näring.

Annalena sa...

Vilken härlig beskrivning Hannu. Jag ser huset framför mig. Blir så inspirerad av dina drömmar, kanske vi också vågar?

Iréne JB sa...

Underbart, och ibland är jädrömmarna och planerandet mer än halva nöjet :)

NinaVästerplana sa...

Inte illa alls......... särskilt den lilla glimten av vatten <3
Ha´t himla gôrgôtt i drömlandet
Nina

Hon som talar med blommor sa...

Fotona är helt fantastiska, man liksom sugs in där mellan de vackra träden! Jag börjar också drömma när jag ser platsen. Håller tummarna för dig. Men drömma räcker ju långt det med. Den typen av drömmar ger näring åt själen. /Carolin

Luna Ek sa...

Det ska bli spännande att följa. Faller alla pusselbitar på plats blir det ditt. Platsen är underbar, nära havet och nära civilisation.
Lycka till
Luna

angie sa...

danke für die bilder und inspirationen!!! liebe grüße von angie aus deutschland