I helgen blev det årets första Mathelg, människor får nära
och långt bort samlades här hos mig på Kinnekulle
för att laga mat.
Jag hade givetvis preppat köket och kylen med.
Mitt gamla arbetsrum har blivit en felxibel matsal och
porslinsskafferi, ni som dånar på att damma. Man dammar
av när det skall användas, böckerna dammade med.
Stolar och bord kom från MOOI i Lyrestad.
Stolar och bord kom från MOOI i Lyrestad.
Vi började med halstrad sparris och
brocolliröra med ramslök, givet nu.
Sen in i köket, nu ska det lagas!
Och det gjorde det, en fantastik kväll och
koncentration i köket, hög volym
och goda smaker. Missade dock
att fota matleveransen. Det blev
mycket Italienskt med.
Idag söndag möttes vi till frukost, skön stämning.
Och sedan blev det mat igen, kammben på
väg in i ugenen.
Gös och siklöja, basilika men det fattar
ni ändå.
Krossad rosmarinpotatis på nväg
in i ugnen med.
Pasta pudding De luxe. Recept finns
här.
Vi lagade kanske ca 30 smaker, härligt och ljuvligt. Nu ska
jag städa upp i köket häpp! :)
4 kommentarer:
Tack för en trevlig helg
Oj, en sån fin middag!
Men ska nog satsa på en mathelg längre fram! Ser så mysigt ut!
Så mycket god mat!! Jag hoppas att det blir fler mathelger framöver :)
Hälsn Pernilla
Skicka en kommentar