fredag 4 januari 2019

Öppna trädgårdar på LangelandIgår hade vi vårt första möte om öppna trädgårdar på Langeland och Tåsinge, inspirerad av Mötesplats trädgård i Skaraborg tycker jag att det skulle vara roligt om vi kunde få till det här med.
Två datum är planerade 29/6 och 24/8, nu hoppas vi på att många trädgårdar vill öppna upp.


Det finns ett rosprojekt och man har samlat in gammla rotäkta sorter som har funnits länge på ön. 

TRANEKÆR-ROSEN – EN RODÆGTE ROSE

           Rosen er aflægger af en gammel rodægte rose, som har vokset i flere haver i Tranekær. Det vides, at den omkring 1920 stod ved det gamle mejeri.
            Rosen bliver gerne cirka 150 cm høj, men den kan blive op til 2 meter. Den har helt fyldte blomster, som er cirka 8 cm i diameter. Farven er lyserød med et skær af blålig, og i midten er den klart lyserød, men farven kan skifte alt efter, hvor meget sollys den udsættes for. Duften er meget intens. Med tiden kan den brede sig til et stort buskads.

Rodægte roser
            I modsætning til moderne podede eller okulerede roser, formerer rodægte roser sig med sideskud, som vokser op tæt på den oprindelige plante. Derfor bliver den nye rose fuldstændig magen til den oprindelige.
            I gamle haver på Langeland kan man af og til møde de rodægte roser. Det meste af året ligner de et ret ubemærket og lidt rodet krat. Til gengæld er de berusende i den korte blomstring på cirka 14 dage i slutningen af juni, fordi de dufter helt fantastisk.
            Langelands Museum indsamlede i sin tid cirka 40 forskellige rodægte roser rundt på øen; roserne står i museets have i Østergade i Rudkøbing. Andre steder i landet kan man f.eks. støde på gule, rodægte roser, men de er ikke fundet på Langeland.
Det havde vist sig, at der i gamle langelandske haver fandtes en lang række rodægte roser, som aldrig var blevet bestemt, og som til en vis grad var forskellige fra rodægte roser i andre egne af landet. Rodægte roser breder sig, og derfor kan man let få aflæggere af dem. Efter endnu en efterlysning i pressen, kom der en lang række henvendelser, og museets personale drog ud og gravede omkring 50 roser op rundt på hele øen. Ejerne blev interviewet om rosernes historik så som blomstring, eventuel alder på stedet og om rosen kom fra andre langelandske haver. Hver enkelt rose fik derefter museumsnummer og blev med de indsamlede oplysninger indført i REGIN. I første omgang blev de indsamlede roser plantet på Jens Winthersvej, og da haven i Østergade var blevet anlagt, blev de flyttet hertil.Det är ett 40-tal sorter och de blommar alla i juni, det ska bli spännande att följa upp rosorna. Jag har fått en lista på danska men det klarar ni av att läsa utan problem och hoppas vi ses här på ön i sommar.  


Journal nr. 13.691

FØLGENDE ROSER ER HJEMTAGET OKTOBER 1998, januar 1999, april 1999

13691:1
Lyserød rodskydende rose, som stod flere steder i hegnet ind til nabo. Stod der, da hun købte huset for fire år siden, men haven er ikke lagt ret meget om siden det blev bygget i slutningen af 1930-erne, og den rummer mange gamle planter og et ældre anlæg med buksbomkanter, fuchsia, arkantuslilje m.m. Haven særdeles velpasset og kun med få ændringer
2.7.1999: Sart lyserød i midten klart lyserød, helt fyldt. Blomsten er forkrøblet 4-5- cm. I det hele taget ser planten usund ud. Grenene er spinkle, løvet er mat,lyst grønt. Den har ingen torne på de gamle skud og små rødlige på de et-årige skud. (frosset)
Højst sandsynligt den samme som nr. 4.
Rosen kommer fra Ellen Margrethe Hansen, Slotsgade 61, Tranekær

13691:2
Stammer oprindelig fra Laurits Hansen i Stat-ene. Hvid eller cremefarvet, dobbelt og duftende med små hoveder. Fik et skud for 40 år siden, da de flyttede ind i huset.
2.7.1999 I knop ligner blomsten New Dorn/ er antagelig New Dorn. Den har blanke mørkegrønne blade. Lille af vækst. I fuldt udsprungen stand flødefarvet med svagt rosa skær. Halvfyldt, torne. (frosset)

13691:3
stammer oprindelig fra Kaj Hansen, Nørrebro 32, som passede dammen ved Rudkøbing Bymølle, hvorfra han havde rosen. Rosen er lyserød. Roserne stod i en af de små haver langs Havnegade.
nr 2 og 3 kommer  fra Keld Jensen, Strandgade 10, Rudkøbing

13691:4
Rosen kan blive knapt 2 m høj, lyserød, stor og fyldt - som foto i Øboen. Har bredt sig til et stort buskads. Rosen kom med fra hendes fars have i 1960. Hendes far  - Anker - boede Slotsgade 41. Rosen stod ved det gamle mejeri og var der, da faderen kom dertil omkring 1920.
Rosen stod bagerst i haven i en del af haven, der var groet helt til. Manden var død for 3/4 år siden, og hun orkede ikke at holde haven selv, så hun var ved at få sået græs i et stykke. Ole Johnsen, Mejrivej, Lejbølle har også fået aflægger af den.
2.7.1999 Blomsten er 8 ½ cm, helt fyldt og sart lyserød med et skær af blålig, i midten klart lyserød. Den har lyse, grønne, matte blade, og der er ingen torne på ældre grene, men få små rødlige torne på 1.årige skud. (frosset)
Rosen kommer fra Lise Larsen, Slotsgade 47, Tranekær

13691:5
Rosen stod flere steder i haven, både op ad mur og frit, men den skyder langsomt. Hun havde fået den som stikling hos en gammel mand i Bammeskov for år tilbage
Det var en meget sirlig have med mange forskellige planter i bede. I haven var opstillet flere pynteting, bl.a. ny figurer af Snehvide og syv dværge. Hun havde fået figurerne i gaver til rund fødselsdag (efter eget ønske).
2.7.1999 Mosrose med mos på stængler og bægerblade. Meget smuk blomst, karminrød. I helt udsprungen stand ligner den Rose de Resht meget, men den er lidt lysere. Løvet er, mart mørkere grønt. Bourbonrose? (frosset)
Rosen kommer fra købmand Thomsen, Kassebøllevej, Simmerbølle

13691:6
Lyserød, tornløs rose, som havde stået på samme sted i 40 år. Rosen vokser i skellet ind til naboen. Den kommer oprindelig fra hendes bedstefars have på Spodsbjergvej, og hun kan +huske, at den stod der for omkring 70 år siden
Kommer fra Minna Rasmussen, Ringvejen 12, Rudkøbing, 62512525

13691:7
Rosen er lyserød og er mindst 55 år gammel. Den er ret lille og med hyben i oktober. Stod i et rosenbed, hvor der også var stauder. H.J. har arvet huset, og han vil ikke holde den gamle have, men rydde alle planterne og have græs i det hele.
2.7.1999 Planten er meget høj i forhold til de øvrige roser. Den har matte blade, ingen torne og grønne grene. (frosset)
Rosen kommer fra Henry Jørgensen, Harresvej 3, Bagenkop

13691:8
Haven skulle ryddes, fordi ejeren havde overtaget huset kort forinden. Hvid, fyldt rose med svagt rosa skær. Har stået som et krat i al den tid den forhenværende ejers datter (Ida Ringtved) kan huske d.v.s. i mindst 30 år.
2.7.1999 Sød, lille lys, fyldt rose. Buske er lav her (foreløbig?). næsten mossede knopper, grønne grene.. Rosa alba Maxima??? Samme som nr 25?
Anna Kærbøl, Søndre Landevej 6, Rudkøbing

13691:9
Rosen stod i hegn mellem indkørslen, gårdspladsen og haven, og der havde den stået i næsten 50 år iflg ejendommens tidligere ejer, som var flyttet derfra for et år siden. Den var godt 1 ½ meter høj. Blomsterne er store, lyserøde og fyldte og med megen duft. Ny ejer vil bevare den. Have med store smukke træer og et anlæg fra slutningen af 1950-erne? Hverken have eller omgivelser bliver synderlig passet i dag, men ønsker på det bestemteste at bibeholde denne rose
Hanne Jespersen, Søndre Landevej 34, Rudkøbing

13691:10
Rosen stammer fra Snage skov, og har stået der siden 1920. Rosen er lyserød, helt fyldt. Der står muligvis en af samme slags på Lykkesholm. Står som et lille buskads op ad en mur. (frosset)
Fra Jørgen Lynggaards have på Orevej, Ore

13691:11
Rosen står i en villahave fra 1930-erne. Haven er totalt forsømt og lavet om til en stor hønsegård, hvor rosen dannede et stort krat. Rosen er fyldt og mørkerød, og den stod der, da de købte huset i 1978.
Naboen har også henvendt sig og siger at "den breder sig som ukrudt"
fra Anton Weber, Nordre Landevej 59, Simmerbølle

13691:12
1. Gul høj rose, fyldt og med sød, stærk duft. evt en klatrerose. Stod ud mod vejen. Jørgen Lynggaard gravede skud op, men var der mon i virkeligheden tale om to okulerede roser, hvoraf vi fik den ene?
Et lille rødstenshus beliggende direkte ud til landevejen. Huset havde været ubeboet i flere år og haven var vokset til. Der var ret mange roser forskellige steder i haven.
Den nuværende ejer ville ikke have roserne længere. Var ved at få sat skik på haven, havde fældet en del - og sagde at hun havde bestilt mange roser hjem fra Holland, så disse kunne bare komme væk. (Virker ikke helt sandsynligt, men kan måske være efter postordrekatalog ell lign)
2.7.1999 Gul rose, kronbladenes spidser er orange. Planten har kraftige grene med store torne, og bladene er store, mørkegrønne og blanke. Stærk dejlig duft. Blomsterknoppen er ”høj, ny” form.
fra Rita Jensen, Lejbøllevej 5, Tranekær

13691:13
Lyserød, stor, duftende og fyldt rose, som der bl.a. kan laves rosengelé af. Der skal kun 17 blomster til 1 liter kronblade.
Rosen stod der, da H.N. flyttede ind for godt 70 år siden. Rosen står op ad en gavl direkte ud mod haven og breder sig langs hele gavlen. Den er godt 150 cm høj. H.N. er nu 105 år
2.7.1999 Skålformet 6 cm rose, helt fyldt og høj. Bourbon? Små tætte torne, næsten mosset. Mat løv, der er rødligt i kanten. Særpræget i sin meget fyldte form i forhold til de øvrige roser. (frosset 2.7.99) Også i blomst og knop 16.7.99
fra Hans Nielsen, Snøde Bygade 35

13691:14
Rød rose , med samme historie som ovenstående. Rosen stod langs med huset
16.7.99 Store, mørke, let blanke blade, der er rødlige ved udspring. 20.7. Pragtfulde røde kronblade – som velour. Gule synlige støvdragere. Kul let fyldt. (frosset 20.7.99)

13691:15
antagelig hvid – eller creme?. Rosen stod langs med huset
16.7.99: Lyserød fyldt (T.Thimm IV) rose 8-10 cm i diameter med en fin duft med mat løv. På de ¾ m høje grene er der torne, som er røde på friske grene. (frosset 16.7.99)

13691:16
Hvid, stod i selve haven.
16.7.99 Storbladet, blankt løv og grønne grene.

13691:17
Gullig eller cremefarvet rose. Rosen er mindst 70 år gammel, hvilket naboerne har sagt, idet de har stået der så længe, naboen kan huske. Rosen står langs med huset
nr 14, 15, 16 og 17 kommer fra Karen Høhrmann, Spodsbjergvej 221, 62502109

13691:18
Rosen er svagt lyserød. Hun fik den for 40 år siden af en tante, og da var den allerede gammel. Rosen står helt alene på græsplænen.
Ruth Klæsøe, Klæsøvej 3,

13691:19
Lys rødlilla, som breder sig meget. Rosen kommer oprindelig fra Strandagergård, Botofte strand,  ved Tranekær fyr. Hans bedstemor havde den. Rosen er siden blevet flyttet til hans mors pensionisthus i Tullebølle, og igen til hans lille have. Rosen står i hegnet til naboen, og den er vandret ind i den have. Den er mindst 70 år gammel.
Jørgen Lunde Sørensen, Nørrebro 134

13691:20
Lyserød rose, stod der for 20 år siden. Står inde i et buskads i en have, der er meget tæt beplantet.
fra Gudrun Jensen, Humblevej 16, Rudkøbing

13691:21
Dyb blårød/cheriserød mosrose, som breder sig enormt. Der kan hentes mere. Stammer fra naboens gård, som har mange. Stod i et åbent bed i haven.
Mie Bønding, Stengadevej 25, 62591691

13691:22
lyserød, ½ m høj, fyldt, duft. Stod der da de købte huset for 30 år siden i et haveanlæg, som ikke havde været lagt om i mange, mange år (antagelig fra beg af 1900 tallet). Både Sigrid Torpe, Hjelmbjergvej 1, Leise Hansen og Helle Ravn har fået stiklinger fra den.
Mat i løvet. Violet blomst der bliver blåviolet til sidst; blegere hvis der er meget sol og varme. Stænglerne er grønne de første par år, derefter brune. Mange små, rivende torne, næsten mosset. Stænglerne er lange og tynde og vælter let. (frosset)
Inge og Arne Boesgaard, Sønderskovvej, Longelse

13691:23
lyserød med meget små blomster, meget småbladet løv, blomstrer som den allerførste rose i begyndelsen af juni. Stod i hegnet ud mod vejen ved indkørslen og blev omgående skåret helt væk, da barnebarnet flyttede ind i huset. Der er maj 1999 ikke plantet andet i stedet!
Grønnegårdsvej 1, Sdr Longelse

13691:24
52 år gammel. Hvid. Bliver ca 3 m høj. Stod da de overtog deres ejendom på Skræddervænget /Vinkældervej i Bammeskov, og allerede da var den gammel. Tog den med derfra for 7 år siden.
Peter Hansen, Tullebølleparken 6, 62502176
ud fra beskrivelser er denne højst sandsynlig den samme som 13691:30

13691:25
Hvid med svagt lyserød midte. Rosen er dobbelt og er stærkt duftende. Den har stået på Vestervej 9 i mange år, og var dér i 1942. Bliver meget høj, nærmest klatrende.
Juni 1999 – Har set rosen. Det er en Rosa alba Maxima – store ”visne” torne, høj. (frosset)

13691:26
Lille lyserød, dobbelt rose. Stod i deres forhave og var en lille busk. Frosset juni 1999 – fik blomsten fra giveren. Var angrebet af rust på bagsiden af bladene. (frosset)
nr 25 og 26 kommer fra Anni Vinding, Skolegade 6, Bagenkop. 62561363

13691:27
Lyserød. Rosen har stået fra den forrige ejer, Hansigne Nielsen.
Hanne Kobæk og Find Nielsen, Kræmmergården, Østerskovvej 57, Tryggelev

13691:28
Lyserød, dobbelt, fylder godt og vokser hurtigt. Rosen stod der, da skolen blev købt i begyndelsen af 1980-erne, men er blevet plantet omkring 1940.
16.7.99 New Dorn. Blankt løv på en kraftig stamme. I knop er blomsten lyserød og bleg i fuldt udsprungen stand. Let duft (frosset 16.7.99)
Anna Kristensen, Kædeby gamle Skole, Kædebyvej 61B.

13691:29
Hvid, mange aflæggere, masser af rodskud alle vegne. (foto nr 24) Længere nede af vejen boede tidligere nogle mennesker, som solgte egne grøntsager på torvet i Svendborg, og der solgte de buketter af den hvide. Skal være fantastisk til at skære ind af. Når de havde været på torvet gik de på værtshus og drak sig svimlende fulde i brændevin, og derefter tog de hjem til Langeland igen og startede forfra igen med at knokle løs. (antagelig den samme som nr. 24)
Ejeren har en gammel have med flere rodskydende roser og andet. Begge roser har stået i haven fra 1886, hvor de blev flyttet dertil fra en anden have.
2.7.1999 Mat løv, få torne

13691:30
Lillarød mosagtig på stænglen. laver masser af aflæggere (foto nr 25). Kugleformet knop, matte blade. Samme rose som nr. 5!
nr 29 og 30 kommer fra Knud Eriksen, Vinkældervej 1 62591143 – DE ER PLANTET HELT SAMMEN PÅ J.W.

13691:31 (foto nr 26)
hvid klatrerose, kalder den selv en provence-rose. Den var meget gammel med kraftig stamme, da de købte huset i 1978. Står op ad en mur og er understøttet af stativ. Bliver meget stor (frosset)
Olaf Unnerup, Fuglsbøllevej 11, Fuglsbølle.

13691:32 lyserød, buskrose. Stammer fra Gudrun Hansen, Egernvej i Humble (foto nr 28)

13691:33 lyserød, mosagtig på stænglerne. Stammer fra Sdr. Longelse skole, Bøgehavestræde.
nr 32 og 33 kommer fra dyrlæge Hans Lundegaard, Havgårdsvej 8, Sdr. Longelse. Havde roserne med fra deres tidligere have på gården i Bøgehavestræde.

13691:34
Gloire de France, lilla rosa, stod i haven, da de flyttede ind. Rosen spreder sig virkelig meget
Jette Søgaard, Stengadevej 26, Tranekær

13691:35
Lyserød stærkt rodskydende rose, som de har haft kendskab til i over 40 år. Den kom oprindelig fra hendes forældres gård Klavsebøllevej 22, hvor den stod på stenhøj, men der er den forsvundet i dag.
Rosen står som to store buskadser i et ekstensivt haveanlæg med l-a-n-g-e jordbærrækker, frugttræer, graner og birk. Da de for 15 år siden forpagtede jorden ud, beholdt de lidt jord som de lagde ud til frugthave m.m.
Resten af haven er meget velpasset med plæne, bede m.v.
2.7.1999 Matte, lyse blade. Blomsten har ingen duft og relativt små blomster (frosset)
Ellen og Aksel Andersen, Ndr. Løkkebyvej 12, Løkkeby

13691:36
Lyserød, fyldt rose, der blomstrede, da vi tog den. En traditionel historisk rose. Skulle vi have haft den med? Er det overhovedet en rodægte rose???
Et lille rødstenshus beliggende direkte ud til landevejen. Huset havde været ubeboet i flere år og haven var vokset til. Der var ret mange roser forskellige steder i haven.
Den nuværende ejer ville ikke have roserne længere. Var ved at få sat skik på haven, havde fældet en del - og sagde at hun havde bestilt mange roser hjem fra Holland, så disse kunne bare komme væk. (Virker ikke helt sandsynligt, men kan måske være efter postordrekatalog ell lign)
2.7.1999 Blomsten 8 cm, let fyldt og med duft, smuk blomst. Kraftige grene med store torne; blanke, mellemgrønne blade. Det ser ud som om der er kommet et rodskud, men det kan også være fra en anden. (frosset)
fra Rita Jensen, Lejbøllevej 5, Tranekær

13691:37
Mørkerød, fyldt og duftende rose. Okuleret. Minder i form om polyantharoser. Har stået i haven så længe den gamle Godtfredsen husker, men hvor meget har han vidst om haven?  Haven har i en årrække været ret upasset; lidt mere bliver gjort nu.
Denne rose skal faktisk slet ikke med!!!
16.7.99 Kraftig stamme med grove torne, mørkt ej blankt og relativt stort løv. Blomstenm er kugleformet og let duftende. (frosset 16.7.99)
Poul Gotfredsen, Botofte Strandvej 17, Botofte

13691:38
Lyserød, småbladet, meget lille blomst, som en 5 kr i størrelse (foto nr 22)

13691:39
Lyserød, dobbelt, duftende (foto nr 21)

13691:40
Rød mosrose – mosset på grenene (foto nr 20)

13691:41
2 farvet – Falklandsrose. Rosen er cirka 100 år gammel og stammer fra Lisbets mors hjem på Annexgården i Fodslette. (foto nr 19)
Roserne stammer fra en meget tjekket have med uhyre mange forskellige planter på en lille gård på Ristinge hale. Giveren er Lisbet Skov,  Halevejen 23, Ristinge, Humble
Stod fire forskellige steder i blomsterhaven.

13691:42
Hvid-lyserød, dobbelt rose. Mindst 50 år. Ny parcelhushave. Giverne var ældre mennesker, som havde haft rosen med fra deres tidligere hus. (foto nr 18?)
Gave fra Krogh Rasmussen, Møllevænget 27, Tullebølle

??????
Klar rød, enkelt rose med gule støvdragere. Meget store, let blanke blade og kraftige torne.
En sød rose, so afviger fra de øvrige. Grønne, kraftige grene. Rosen er ikke synderlig høj. og står på det stde, hvor nr. 7 er afmærket på tegningen. Men hvor kommer den fra???? Den er ikke nummereret.. Kan det være nr. 11???. den er godt nok beskrevet som fyldt.
ENDNU IKKE HENTEDE ROSER

Hedevej 28??? nej – hvor er det???? ,
bleg, rødlilla, som skal være meget gammel. Oplysning fra Keld Jensens kone tlf 62511909. Ring blot dertil.

Lene Haaning/Marianne Nielsen, Østergade, Rudkøbing
                            står bag Oddersborgs have

evt. Bodil Lund, Ahlefeldtsgade
                            i den have har der tidligere stået en hvid, som stammede fra den tidligere ejers oldeforældres have i Longelse. Den stod ved et plankeværk for enden af haven mod naboens have. Oplyst af Lis Ekdal

Langøvej 13, skrænt i ”strandvejen” – (frosset)


Poul Madsen, Snøde præstegård har en gul klatrerose på præstegårdens facade ud mod gårdspladsen – en Gloire de Dijon - Rosen er blevet fotograferet, og vi kan næste år få en vegetativ stikling. Det er IKKE en rodskydende rose, men Poul Madsen fortæller, at ældre mennesker i Snøde siger, at den "altid" har stået der. april 1999 – jeg har sagt nej tak.
P.M. har boet der et år. Er mere end almindelig haveinteresseret og har mange specielle planter

 Tak for jeres henvendelse om, at Langelands Museum kan få en eller flere rodskydende roser fra jeres have. Utrolig mange har ringet hertil, og vi har fået mange flere roser, end vi havde regnet med, så vi måtte hen og lave flere ny bede til at sætte roserne i, når de kom hertil.

   Desværre har vi endnu ikke nået at få hentet rosen/roserne hos jer, men vi håber på, at vi må komme en dag, hvor det kan lade sig gøre. Vi ringer til jer forinden.

   Til nu har vi fået henvendelse om cirka 40 roser. Såfremt de kommer i blomst til næste sommer, bliver det meget spændende at få dem bestemt og sorteret. Måske vil det endda slet ikke være muligt at sige, hvilke roser, det er. Med venlig hilsen
 Helle Ravn
museumsinspektør5 kommentarer:

Teresa Bogstad sa...

Dette var en interessant roseliste Hannu.

Hannu på Langeland sa...

Visst var den. ;)

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. Hans email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) kärleksspell
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässa Spells
4) Äktenskapsstavar
5) Bindande stavar
6) Breakup Spells
7) Förvisa en tidigare älskare.
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

Bettys beundran sa...

Låter som ett fint projekt med öppna trädgårdar, du ser till att ha och göra.

Guðrún Peter sa...

Hallo, mein Name ist Guðrún Peter, ich komme aus Kopenhagen, aber ich ziehe mit meinem Mann in den Waterton Lakes Nationalpark in Kanada. Die Worte können nicht erklären, wie aufgeregt ich für die Wiederherstellung meiner zerbrochenen Ehe bin, und jetzt ist mein Mann völlig zurück, nachdem er mich und unsere Kinder für eine andere Frau verlassen hat. Wir sind seit sieben Jahren verheiratet, und während unserer Ehe hatten wir eine Reihe von Kämpfen, die uns beharrten, bis er schließlich mit mir und unseren Kindern ging und nach Australien zog, um mit einer anderen Frau zusammen zu sein. Er blockiert alles bedeutet Kommunikation, die er ungültig macht. Ich lehrte, dass mein Leben zu Ende war und meine Kinder lehrten, dass sie ihren Vater nie wieder sehen würden. Ich habe versucht, nur für meine Kinder stark zu sein, aber ich konnte die Schmerzen, die mein Herz quälten, nicht kontrollieren. Ich wurde von Trauer und Schmerz überfressen, weil ich ihn wirklich liebte. Ich denke jeden Tag und Nacht an ihn und ich würde es immer gern haben, wenn er mit mir zurückkommt. Ich wurde buchstäblich verrückt und brauchte eine göttliche Intervention. Ich erzählte jedem meiner Probleme eines meiner Freunde, der einmal ähnliche Herausforderungen in sich hatte Eheleben. Sie verwies mich auf einen sehr mächtigen Mann namens DrIgbinovia. Sie sagte, dass er der einzige Grund für das Glück war, das Drigbinovia heute genossen hat, und die gebrochenen Beziehungen, sagte sie, ich musste ihn auf die Probe stellen. Ich kontaktierte ihn bei seiner E-Mail-Adresse doctorigbinovia93@gmail.com und er gab mir Anweisungen, was zu tun war, und so tat ich es, dann machte er einen Liebeszauber für mich. Zu meiner größten Überraschung rief mich mein Mann nach drei Wochen an und sagte mir, dass er uns genauso vermisse wie die Kinder. Ich war so überrascht, mein Herz war voller Freude und Aufregung und ich begann meine Tränen zu färben. Er entschuldigte sich für seinen Fehler und entschuldigte sich für den Schmerz, den er mir und den Kindern verursachte. So kam er mit viel Liebe und Freude zu uns zurück, und von diesem Tag an war unsere Ehe jetzt stärker als zuvor. Dank Drigbinovia ist er ein sehr mächtiger Mann, also beschloss ich, diese Geschichte für diese Frauen und Männer, die erlebt haben, was passiert ist. Ich möchte, dass Sie wissen, dass es eine Lösung gibt. Drigbinovia ist die Lösung, ein wahrer und mächtiger Zauberkünstler, der dafür betete, dass er lange Zeit gelebt habe, um Frauen und Kindern in ihrer Schmerzenszeit zu helfen. Und es hat auch Zauber für die Heilung von HIV, Krebs usw. oder WhatsApp ihn über +2348144480786 GOOD LUCK.