söndag 9 februari 2020

Sicilien i mars


Vi, Sanna Töringe och Hannu Sarenström, blev så förälskade i Sicilien när vi gjorde research till boken Syditaliens kök och skafferi. Och för två år sedan arrangerade vi vår första resa dit. Nu vill vi åka tillbaka till allt det underbara för tredje gången. Vi vill ännu en gång se persikoträden blomma, vi vill se anemoner och tasselhyainter på ängarna, vi vill se joniska kolonner, mosaiker, märkliga fiskar på marknaden. Vi vill äta siciliansk mat och dricka sicilianska viner, vi vill ha roligt tillsammans med er.

Vill du se bilder från tidigare resor klicka HÄR.

Tid 19 -25 mars 2020

Pris SEK 19.500:- enkelrumstillägg 2 000:-  

Detta ingår: transfer till och från flygplats, resor på Sicilien, alla gemensamma inträden, väl utvalda hotell, de flesta måltider inklusive vin och vatten, (lunch i Taormina ingår inte, eftersom ni ska ha möjlighet att gå omkring själva.) vinprovning, olivoljeprovning.
Efter många funderingar och resor hit och dit valde vi att hålla oss på den östra och södra sidan av Sicilien, för att minimera tiden i bussen. Vi är stolta och glada över det program vi har satt ihop, med bra hotell, trevliga restauranger och många upplevelser. Flera av de platser som vi besöker ingår i UNESCO:s världsarv. 

Program

19 mars.
Ni anländer till Catanias flygplats, där ni blir hämtade. Incheckning på centralt hotell. Kvällens middag blir sen, precis som det brukar vara på Sicilien

20 mars.
Besök på Catanias berömda fiskmarknad, sedan styr bussen upp mot Etna. Vi kommer att stanna flera gånger, antingen för att prova goda viner och äta lunch på Cottanera vingård i Castiglione, titta på blommor och handla pistagenötter i Bronte.
Efter turen runt Etna åker vi till Syrakusa, där vi ska bo två nätter på hotell i den gamla stadsdelen Ortiga med sina vackra torg och gränder. På kvällen går vi ut och äter tillsammans. 

21 mars
Vi åker vi till barockstäderna Noto och Ragusa, som båda ingår i UNESCOS världsarv. Lunch äter på den vackra gården Villa Zottopera. Vi återvänder till hotellet i Syrakusa, vilar en stund och går sedan ut och äter middag. 

22 mars
Vi åker till Agrigento och Vallei dei Templi, Templens dal, där vi både kan beundra Heras tempel och världens äldsta trädgård Giardino della Kolymbetra, med alla sina olika citrusträd och andra medelhavsväxter. Gemensam lunch och stora upplevelser väntar oss. Sen eftermiddag åker vi till Agriturismo Mandranova, som är en vacker gård där vi får prova olivoljor, äta middag och övernatta. 

23 mars
Bussen tar oss in i landet, mot Romana del Casale, som är en utgrävd romersk villa med underbara mosaiker. Innan vi besöker villan äter vi lunch på ett mycket genuint och bra ställe. En duktig guide visar oss runt och berättar om de olika mosaikerna. Därefter åker vi till Taormina, där vi ska bo de två sista nätterna.

24 mars
Efter frukost på hotellterrassen får alla göra vad de vill, kanske sitta kvar och bara njuta av utsikten, kanske promenera i den vackra parken, gå på shoppinggatan Corso Umberto, sitta på piazzan och titta på folklivet, ta linbanan ner till havet... det bästa är att man nog hinner med allting. Till lunch kan man passa på och äta gatumat, en siciliansk risboll kanske, eller en panini och ett glas vin nere på stranden. På kvällen har vi avskedsmiddag i en doftande apelsinträdgård. Vi håller tummarna för att vi ska kunna sitta ute. Det är mycket möjligt, vi räknar självklart med vårvärme.


Praktiskt.

Flyg
Vi hämtar er på flygplatsen kl 18.15. Beroende på tider som ni anländer hämtar vi er med buss eller samåka i taxi, som vi givetvis betalar.

Bokning och avbokning
Anmälningsavgifter, 2800:- är en delbetalning av resan och ska betalas in så snart som möjligt, eller senast fem dagar efter anmälan mot faktura. Denna summa återbetalas inte.
Den resterande summan ska betalas in senast 9 februari 2020. 

-->

Maila din bokning till: hannu.sarenstrom@gmail.com 
Rubricera ditt mail med Sicilien mars 20
Researrangör: Hannu Sarenström DK  IVS

2 kommentarer:

Diana Hanganut sa...

När jag hittade Dr. Ogume som bor i Turkiet var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume genom hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag gav vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma ihop igen. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän smsar igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams. Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, han slöt mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min vän och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en stavhjul som skulle kunna hjälpa mig att förtrolla för att få honom tillbaka men jag är den typ som aldrig trodde på stava, jag hade inget annat val än att prova det skickade med trollstavarna, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande under den andra dagen, det var runt 16:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom att det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag känner som har ett förhållande problem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla stavskärmaren som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-postadress: {drogunduspellcaster@gmail.com} Du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.
1) Älska trollformler
2) Lost Love Spells
3) Skilsmässor
4) Giftermål
5) Bindande trollformler
6) Uppdelningar
7) Dödsförtroll
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta denna fantastiska man om du har problem för en varaktig lösning
genom {drogunduspellcaster@gmail.com}