onsdag 24 november 2021

Italienska matäventyr 2023 - Italienske mad eventyr 2023

         Sicilien 17 - 23 mars/marts
Apulien 14 - 21 April 
     Apulien 20 - 27 OktoberÄlskar du Italien, mat och äventyr? Följ med på en fantastisk resa till Italien 2023.

Hvis du elsker Italien og eventyr? Bliv med på en fantastik rejse tilItalien 2023.2023 jag har två matlagningsveckor på palatset, den 14 - 21 april och  20 - 27 oktober.

Vi lagar mat och åker ut på äventyr i Apulien och äter fantastiska luncher på de bästa trattoriorna. Och den härligaste lunchen brukar vara picknicken i viken Aqua Viva och då har vi med oss maten från palatset, det är alltid någon som badar och vi andra sitter och småpratar i solen. Beroende på hur många vi blir är det några som sover i cottages ute i citrus trädgården.


2023 Jeg  har to madlavningsuger i paladset den 14 - 21 april og 20 – 27 oktober

Vi laver mad og tager på eventyr i Apulien og spiser fantastiske frokoster på de bedste trattoriaer. Og den mest vidunderlige frokost er normalt i bugten Aqua Viva, og så har vi maden fra paladset med os. Der er altid nogen der bader og resten af ​​os sidder og snakker i solen. Alt efter hvor mange vi er, sover nogle i villaer ude i citrushaven. 

Jag dammar av porslinet och dukar upp köksön till en matlagningsfest.

Jeg støver porcelænet af og sætter køkken øen op til en madlavningsfest.I det fantastiska palatsköket lagar vi Sugo con verza e panchetta, pescioli in scapece, frutti di mare al mare, polpette di melanzane, torta di pere e noci, cozze con pomoddorini, lo stufato, fave e cicorie, sfincione och caponata. Ja det finns många vackra italienska ord när det gäller mat. Och det finns många slags Italien, bra och dåliga. Jag älskar det genuina och aktar mig noga för turistfällor, det Italien som jag gillar bäst är syditalien, långt från stora hotell och trånga badstränder. Självklart orkar vi inte laga mat hela dagarna och det är då vi åker ut på äventyr.

I det fantastiske paladset køkken laver vi Sugo med verza og panchetta, pescioli i scapece, frutti di mare al mare, polpette di melanzane, torta di pere e noci, cozze con pomoddorini, lo stufato, fave e chicorie, sfincione og caponata. Ja, der er mange smukke italienske ord, når det kommer til mad. Og der er mange slags Italien, gode og dårlige. Jeg elsker det ægte og passer på turistfælder. Det Italien, jeg bedst kan lide, er det sydlige Italien, langt fra store hoteller og trange strande. 

Selvfølgelig gider vi ikke lave mad hele dagene, og det er der da, vi tager på eventyr.Välkomna att följa med, det blir roligt och vi talar en mix av svenska, danska och skandinaviskt, men det smakar lika gott ändå. Hannu Sarenström

 

Velkommen til at blive med, det bliver sjovt, og vi taler en blanding af svensk, dansk og skandinavisk, men det smager lige så godt alligevel. Hannu Sarenström

Pris 2023 SEK 22,700 Enkelrumstillägg SEK 3000 


Detta ingår 

Transfer till och från flygplatsen i Brindisi/Bari. All mat och dryck, boende på palatset, inträde, vinprovningar, bussutflykter alla dagar som vi gör gemensamt förutom den dagen ni är lediga för egna äventyr, men vi äter middag tillsammans igen. Om vi blir många är det några som bor i cottages i citrus trädgården.


Pris 2023 SEK 22,700 Enkeltværelse sek 3000


Dette er inkluderet 

Overførsel til og fra Brindisi/Bari lufthavn. Al mad og drikke, indkvartering på paladset, adgang, vinsmagning, bus og udflugter alle dage, som vi laver sammen undtagen den dag, i er frie til egne eventyr. Men vi spiser aftensmad sammen igen. Hvis vi bliver mange, er det nogle som bor i cottages i citrushaven. Intresseanmälan görs till: hannu.sarenstrom@gmail.com

Rubricera ditt mejl med palats 2023 april eller oktober eller Sicilien 2023.

Det går också att åka tåg ändra fram till Spongano där vi bor. Det tar ungefär 1,5 dygn från Sverige och är en underbar resa genom vackra landskap.

Några av gästerna kör bil eller husbil ner och passar på att utforska trakerna före eller efter på egen hand, allt är möjligt och alla brukar vara sugna på att köpa prickig keramik.

 

Registrering af interesse foretages til: hannu.sarenstrom@gmail.com 

Titel din e-mail med palads 2023 april eller oktober eller Sicilien 2023.

Det er også muligt at tage et tog til Spongano, hvor vi bor. Det tær omkring 1,5 døgn og er en vidunderlig rejse i smukt landskab.

Nogle af gæsterne kører bil eller autocamper ned og benytter lejligheden til at udforske Salento før eller efter på egen hånd, alt er muligt, og alle er normalt ivrige efter at købe prikket keramik. Resegaranti

Jag följer resegarantilagen, vilket innebär att om resan skulle bli inställd så betalas alla pengarna tillbaka. Däremot inte flygresan, därför är det viktigt att ha fungerande avbeställningsskydd som täcker denna kostnad. Betalas resan med kort på bank så brukar en reseförsäkring ingå. Ansökan om ersättning från mig ska ha inkommit till Hannu Sarenström DK ApS senast tre månader efter att resan blivit inställd.

 

Rejsegaranti 

Jeg følger rejsegarantiloven, hvilket betyder, at hvis rejsen annulleres, refunderes alle pengene. Dog ikke flyvningen, derfor er det vigtigt at have en afbestillingsbeskyttelse, der dækker disse omkostninger. Hvis rejsen betales med et kort i en bank, er rejseforsikring normalt inkluderet. En ansøgning om erstatning fra mig skal være modtaget af Hannu Sarenström DK ApS senest tre måneder efter, at rejsen er annulleret. 

 

Pass och sjukförsäkringskort

Se till att pass/id inte har gått ut och att EU:s sjukförsäkringskort finns i plånboken och att det inte är för gammalt. 

Researrangör Hannu Sarenström DK ApS

 

Pas- og sygesikringskort

Sørg for, at dit pas/id ikke er udløbet, og at EU's sygesikringskort er i din tegnebog, og at det ikke er for gammelt. 

Rejsearrangør Hannu Sarenström DK ApS


Vill du se bilder från en tidigare palatsresa klicka HÄR.

Hvis du vil se billeder fra en tidligere paladstur, skal du klikke HER.
Sicilien mars 2023 när persikorna blommar

Jag blev så förälskad i Sicilien när jag med Sanna Töringe gjorde research till boken Syditaliens kök och skafferi. Och sedan dess arrangerar jag resor till Sicilien. Nu vill jag åka tillbaka till allt det underbara för fjärde gången. Njuta av blommande persikoträd, se anemoner och tasselhyainter på ängarna, uppleva de joniska kolonnerna, mosaiker, märkliga fiskar på marknaden. Vi äter siciliansk mat och dricker sicilianska viner, jag vill ha roligt tillsammans med er. Sicilien är en upplevelse i vacker kultur och mat på mycket noga valda krogar, vi gör inget mer än njuter.
Sicilien 2023 når fersknerne blomstrer

Jeg blev så forelsket i Sicilien, da jeg sammen med Sanna Töringe researchede til bogen Syditaliens køkken og spisekammer. Siden da har jeg rejst til Sicilien. Og jeg vil tilbage til alle de vidunderlige ting for fjerde gang. Nyd blomstrende ferskentræer, se anemoner og kvast hyainter på engene, opleve de ioniske søjler, mosaikker, mærkelige fisk på markedet. Vi spiser siciliansk mad og drikker sicilianske vine, jeg vil have det sjovt sammen med jer. Sicilien er en oplevelse i smuk kultur og mad i meget omhyggeligt udvalgte taverner, vi gør inget mere end at nyde.


Tid 17 -23 mars 2023

 

Pris SEK 23. 500 enkelrumstillägg SEK 3000  

 

Detta ingår: transfer till och från flygplats, resor på Sicilien, alla gemensamma inträden, väl utvalda hotell, de flesta måltider inklusive vin och vatten, (lunch i Taormina ingår inte, eftersom ni ska ha möjlighet att gå omkring själva). 

Efter många funderingar och resor hit och dit har jag valt att vistas på den östra och södra sidan av Sicilien, för att minimera tiden i bussen. Jag är stolt och glad över det program jag har satt ihop, med bra hotell, trevliga restauranger och många upplevelser. Flera av de platser som vi besöker ingår i UNESCO:s världsarv. 


Pris SEK 23. 500 enkeltværelse SEK 3000  

 

Dette omfatter: overførsler til og fra lufthavnen, ture på Sicilien, alle fælles indlæggelser, velvalgte hoteller, måltider, vin og vand og lit til, (frokost i Taormina er ikke inkluderet, da i skal have mulighed for at gå rundt alene). 

Efter mange tanker og ture her og der har jeg valgt at blive på den østlige og sydlige side af Sicilien for at minimere tiden i bussen. Jeg er stolt og glad for det program, jeg har sammensat, med gode hoteller, gode restauranter og mange oplevelser. Mange af de steder, vi besøger, er en del af UNESCOs verdensarvssted. Program 


17. mars. 

Ni anländer till Catanias flygplats, där ni blir hämtade. Vi kör ner til Syrakusa och kvällens middag blir sen på den härligaste krogen nere vid piren, precis som det brukar vara på Sicilien.


17. marts. 

I ankommer til Catania Lufthavn, hvor i bliver afhentet. Vi kørt ner til Syracuse og aftenens maden vil være sent på den beste krogen nere i havnen, ligesom det normalt er på Sicilien.


18. mars

Vi åker vi till barockstäderna Noto och Ragusa, som båda ingår i UNESCOS världsarv. Vi äter härlig lunch på vägen. Och återvänder till hotellet i Syrakusa, vilar en stund och går sedan ut och äter middag.  


18. marts

Vi kør til barokbyerne Noto og Ragusa, som begge er en del af UNESCOs verdensarvssted. Vi har en dejlig frokost på vej. Og vender tilbage til hotellet i Syracuse, hviler et stykke tid, og derefter går ud til aftensmad.  


19. mars 

Vi åker till Agrigento och Tempeldalen, där vi både kan beundra Heras tempel och världens äldsta trädgård Giardino della Kolymbetra, med alla sina olika blommande citrusträd och andra medelhavs växter. Gemensam lunch och stora upplevelser väntar oss. Sen eftermiddag åker vi till Mandranova, som är en vacker gård där vi får prova olivoljor, äta middag och övernatta. Reseveration, under rådande läge kan jag inte bekräfta Mandranova eftersom det är en mindre familjeägd gård, men om inte så äter vi middag och övernattar i vackra Gela lite längre ner på kusten.


19. marts 

Vi kør til Agrigento og templets dal, hvor vi kan beundre både Hera-templet og verdens ældste have Giardino della Kolymbetra med alle sine forskellige blomstrende citrustræer og andre middelhavsplanter. Frokost og gode oplevelser venter os. Sent på eftermiddagen kommer vi til Mandranova, som er en smuk gård, hvor vi kommer til at prøve olivenolie, spise aftensmad og overnatte. Observere i den nuværende situation kan jeg ikke bekræfte Mandranova, fordi det er en mindre familieejet gård, men hvis ikke, spiser vi middag og overnatter i smukke Gela lidt længere nede på kysten.

 

20. mars 

Bussen tar oss in i landet, mot Roma del Casale, som är en utgrävd romersk villa med underbara mosaiker. Innan vi besöker villan äter vi lunch på ett mycket genuint och bra ställe. En duktig guide visar oss runt och berättar om de olika mosaikerna. Därefter åker vi till vackra Taormina, där vi ska bo två nätter. Självklart blir det en kväll med pizza på en krog där alla som är bofasta samlas. 


20. marts 

Bussen fører os ind i landet, mod Roma del Casale, som er en udgravet romersk villa med vidunderlige mosaikker. Før vi besøger villaen, spiser vi frokost på et meget ægte og godt sted. En god guide viser os rundt og fortæller os om de forskellige mosaikker. Efter på kør vi til smukke Taormina, hvor vi vil bo to nætter. Selvfølgelig vil der være en aften med pizza på et værtshus, hvor alle, der er bosiddende, samles.

 

21. mars

Efter frukost får alla göra vad de vill, kanske sitta kvar och bara njuta, promenera i den vackra parken, gå på shoppinggatan och sitta på piazzan och titta på folklivet, ta linbanan ner till havet. Det bästa är att man nog hinner med allting. Till lunch kan man passa på och äta gatumat, en siciliansk risboll kanske, eller en varm panini och ett glas vin nere på stranden. På kvällen äter vi middag på en fantastisk krog. 


21. marts

Efter morgenmaden kan alle gøre, hvad de vil, måske sidde og bare nyde, gå i den smukke park, gå på shoppinggaden og sidde på piazzaen og se folks liv, tage svævebanen ned til havet. Det bedste er, at du kan gøre alt. Til frokost kan du benytte lejligheden til at spise gademad, en siciliansk risbold måske eller en varm panini og et glas vin ned på stranden. Om aftenen spiser vi i en fantastisk restaurant. 

 

22 mars

Efter frukost på terrassen med Etna i fonden kör vi upp mot Catania där vi sover den sista natten. På vägen till Catania svänger vi upp på Etna där äter vi lunch provar vin på en gård. 

Vi äter en fantastisk middag i marknadskvarteren och sorlar in i natten i Catania. 


22. marts

Efter morgenmaden på terrassen med Etna i fonden kører vi op til Catania, hvor vi sover den sidste nat. På vej til Catania møder vi op på Etna, hvor vi spiser frokost og prøver vin på en gård. Vi spiser aftensmad i markedskvarteret og sumerer ud på natten i Catania.


23 mars

Tidig frukost och en snabb titt på den berömda fiskmarknaden och efter det blir det hemresa, eller så stannar man kvar och upplever mer av Sicilien.


23. marts

Tidlig morgenmad og et hurtigt kig på det berømte fiskemarked og vende hjem, eller måske bliver i kvar og oplever mere af Sicilien.


Praktiskt.

 

Flyg 

Jag hämtar er på flygplatsen med buss runt kl 18.

Det går givetvist att åka tåg till Sicilien med. 


Praktisk.

 

Flyvning 

Jeg henter jer i lufthavnen med bus omkring kl 18.

Det er muligt at rejse med tog til Sicilien. 

 

Bokning och avbokning 

Anmälningsavgifter, SEK 3000 är en delbetalning av resan och betalas två månader innan avresa, när vi vet att resan kan genomföras. Denna summa återbetalas inte vid avbokning. 

Den resterande summan betalas 30 dagar innan avresa 2023. 


Booking og afbestilling 

Registreringsgebyrer, SEK 3000 er en delvis betaling af rejsen og betales to måneder før afrejse, når vi ved, at turen kan gennemføres. Dette beløb vil ikke blive refunderet ved afbestilling. 

Det resterende beløb betales 30 dage før afrejse i 2023. Maila din bokning till: hannu.sarenstrom@gmail.com 

Rubricera ditt mail med Sicilien mars 2023

Researrangör: Hannu Sarenström DK ApS


Send din booking via e-mail til: hannu.sarenstrom@gmail.com 

Overskrift din e-mail med Sicilien marts 2023

Rejsearrangør: Hannu Sarenström DK ApS
Taormina


Ja vi äter så klart glass på trappan i Noto.
Vi spiser is på trappen i Noto.


Ragusa ligger mig också varmt om hjärtat.
Ragusa er også tæt på mit hjerte.


Bikiniflickorna i Villa Roma del Casale och många fler mosaiker.
Bikinipigerne i Villa Roma del Casale og mange flere mosaikker.


Tempeldalen är alltid fantastiskt och för att uppleva det mer personligt vandrar vi på egen hand.
Tempeldalen er altid fantastisk, og for at opleve det mere personligt går vi alene.

Vill du se bilder från tidigare resa till Sicilien klicka HÄR.
Hvis du vil se billeder fra en tidligere rejse til Sicilien, skal du klikke HER.

Inga kommentarer: