fredag 7 november 2008

ArbeskamraterFör oss som arbetar själva kan ett miljöombyte vara rena lyftet, även om bytet bara handlar om arbete.Det är ju verkligen så här för mig och många av mina kollegor, att vi ensamarbetar, typ 70% av all arbetstid. Då finns det inget som är så befriande som att jobba koncentrerat i några dygn med någon annan. Det betyder att man bor, arbetar och äter tillsammans hela tiden. Både projektet och hela världen hinner att ventileras, det är ungefär som ett jättelång fikapaus, även om vi arbetar. Här sitter jag och Karin och fixar med bilder och texter, vi bygger sidor helt enkelt, försöker att ge er så mycket som möjligt i boken. Men Karin ser lyckligare ut än jag gör, det beror på att hon njuter av bilderna och jag oroar mig för vad hon gör. Nej så är det inte, eller jo, hon njuter. Hon är sådan. Jag koncentrerar mig på att fixa ett mobilfoto, och då ser jag ut så här! Alltså när jag koncentrerar mig.....Det var ett annat gäng utanför som frågade om de fick vara med och jobba, jag sade ok, Karin skrek nej till kossera!
Alltså så här är det. För mig känns det just nu, som att jag varit ute på en lantlig semestertripp, med alla djur runt omkring och mat och umgänge som jag blivit uppassad med. (Tack Karin) Lite märkligt eftersom jag också bor mitt i mjölklandet, men just intill där jag bor finns det inga kossor, getter eller hästar i blickfånget. Jo, jag vet att det är bra, eftersom jag slipper typ en miljon flugor och bromsar under hela sommaren, men detta är en bild av livet som jag ändå älskar. Tja, jag behöver typ bara gå 500 meter för att uppleva det, men slipper konsekvensen av det hemma!Försökte göra en liten lantlig filmidyll, men det var 3 stycken som kämpade om att få vara med i bild. Jag, Bella hunden och älskade lilla Kicky.... Detta är en usel filmsnutt som du inte alls behöver att se, men jag lägger ut den i alla fall. Främst för mina nya kärlekars skull, men också för svanarnas skull. Om du lyssnar riktigt noga i slutet hör du svansången som jag skrev om, du får den i någon sekund, där hörs den dygnet runt, härligt!

8 kommentarer:

Inger sa...

Tyvärr hör jag inte svanaran i slutet av klippet men svansång har jag ju på ganska när håll i Tureholmsviken. Visst är livet på landet underbart? Lugnt o skönt o utan störande trafikbuller. Jag har verkligen svårt att tänka mig att återigen bo med trafikbrus dygnet runt.
Ser med förväntan fram emot din nya bok!

Hannu på Kinnekulle sa...

Svanarna hörs bara fragmentariskt, tror man måste veta att de är där för att höra dem. Eller inbillade jag mig bara.... Nej inte då, de finns i bakgrunden, men ljud och bildkvaliteten är urusel, så svanarna drunknar i brusskräpet.

Anonym sa...

Hej!
Jag tyckte jag hörde svanar när jag blundade:=)
Visst är det skönt på landet!
Ulla

Hannu på Kinnekulle sa...

Det bästa är att blunda eftersom filmen inte är något att se!

Anonym sa...

Jaa, kanske det men du har ju din lilla get på film i alla fall!
Ser framemot ny bok!
/PS diabilder skönt att slippa - tänk när entusiasterna tar fram sina lådor och laddar och laddar .... Men det tar nog ett tag innan det blir ngt annat för vissa. Hmm
Ulla /hemma igen/ trist väder faktiskt :(
:)

Hannu på Kinnekulle sa...

Instämmer om dior Ulla, men hur snabbt kom du inte tillbaka, åkte du inte nyss?

hillevi sa...

Hejja Hannu!Jag sitter här otåligt i göingeskogarna och vänter på din bok!Jag blir så lycklig vid tanken att du kommer med en till.Jag har alla,kokböckerna och rubbet!Underbar läsning!

Anonym sa...

Jovisst åkte jag nyss, tiden bara rusade iväg - tyvärr! Förstår inte detta!
Nu får man sitta och titta på bilder och se att man faktiskt hann med att både vila, bada och njuta av vackra blommor, äta god mat mm.
Fast igår kväll tröstade jag med "Vinterkalas" som sänglektyr - tänk att man kan njuta så av att läsa recept! =) Och jag skrattade bitvis så jag kiknade - Härligt!
Nu åker ett ex iväg till USA!
Ulla