måndag 12 januari 2009

Julgransplundring...
En julgransplundringshelg tar på krafterna, men det var också riktigt roligt.
Det var länge sedan jag var i Malmö och ännu längre sedan jag bodde där, det var typ mitt i åttiotalet någon gång. Till min glädje hade Malmö vuxit en hel del och staden satsar mycket på den yttre gemensamma miljön.


På ett av torgen som jag inte vet vad det heter var det julbelysning men också en helt ok vinterplantering.


Ett landskap av ljung, gräs och skimmia gav färg åt vintern.


Idag var jag inne i Lidköping och gick över torget, med sina tomma sommarplanteringar.
Lidköping är min närmsta stad så där är jag ganska ofta, men jordbäddarna häromkring lös dystert svarta... Bilden är från Malmö, men på torget i Lidköping rör sig tusentals kommuninvånare varje dag, och jag är övertygad om att samtliga hade uppskattat att slippa 
"njuta" av de svarta jordbäddarna.Det är klart att jag inser att Malmö har en annan ekonomi än Lidköping, och att de kan satsa mer på trivsel i staden.  Till det finaste jag såg var julbelysningen på polishuset, tja det var bara helt fantastiskt fin. Tyvärr saknar jag foto. Hur ser det ut i andra småstäder ute i landet, berätta!  

15 kommentarer:

Gärdsmygen sa...

Det där med paketen var ngt nytt! Det har jag aldrig sett. Ganska roligt faktiskt.
I Gärdsmygens håla är det trivsel i centrum året om. En eloge till stadens Parkförvaltning. Eftersom gärdsmygar är skygga individer är hålan inte officiell men kanske kan trivseln och planteringarna i centrum bli ett ämne för foton på Gärdsmygens blogg. Tål att tänka på.

Hannu på Kinnekulle sa...

Haha, det är inget att tänka på, gärdsmygar kan behöva luft under vingarna. Våga, det känns bättre sedan! ;)

Albertina i kjol sa...

Ett foto av polishus är inget att sakna, den saken är helt säker..de som är i kan däremot behöva upplysas..den satt fiint..däremot är Alberts restaurang(reklam)en pärla, så börjar maten dansa framför ögonen, Albert ..fick alla i staden ett paket från trädet..hyggligt ,skall framföra iden till ledningen i Trollhättan..ser lite skumt ut..colorerat eller äkta paket..inga hackspettar?

Anonym sa...

Jo men nu är det själva staden Trollhättan som ska belysas(Albertina kommer alltid bort från ämnet)de där färgerna som är i rabatten är behagliga så här i gråtider,sen sprakar det väl till i vår kan jag tro,här finns iallafall en välkomsthälsning skrivet med blommor som alltid har funnits,år efter år och ett underbart magnoliaträd på Karl Johans torg och så slussområdet som inte får missas.Vattenflöde,slussar och en massa drivande båtar och ett häftigt kraftverk där strömmen till hushållen fördelas.Mäktiga vattenfall om man kommer på sommaren.Paketträd,snyggt!

Anonym sa...

Finns inga bilder just nu men på min blogg ska det bli bilder när kameran är alright.

Hannele förvånad sa...

Vaffö har inte jag sånt fint träd med paket i...

Anonym sa...

Vilket vackert paketträd och så fina planteringar! I min lilla by finns det inte några dekorationer eller fina planteringar. Men i Kristianstad brukar man sätta grupper med olika stora granar i rondellen och det ser ganska charmigt ut. /Pia

Inger R sa...

I Trosa har dom i år belyst träden på torget så dom lyser röda, det är granrisgirlanger på bron över ån mm samt naturligtvis en julgran. Det som lyste upp mest i julhelgen var dock Marsipangårdens julbelysning. Kommunen planterar också ljung mm i amplarna för sommarblommor så jag tycker att dom är ganska duktiga för att vara en kommun på 12 000 invånare. Så är stan i sig själv ganska mysig när det har fallit lite snö, ibland känns det som om man klivit rakt in i böckerna om Madicken.

Paketidén var mysig, det temat skulle kunna tas upp av fler.

Hanneles paradis på Hisingen sa...

(dags för en liten blogg-utmaning hos mej)

Masn sa...

Jag förstod inte...
Är det en och samma invånare som vandrar fram och tillbaka över Lidköpingstorget 1000 gånger, eller finns det flera (nästan 1000) invånare i Lidköping?

mono sa...

halloj
torget kallas "gustav" Gustav Adolfs torg! Jag cyklar förbi trädet med paket typ var dag, men har inte plåtat det....Det finns mer fina saker på vintern i Malmö bla tänds en massa å då menar jag masssa mashaller var kväll!
ha det gott
Monika

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo du Alberina, ljussättningen var riktigt snyggt så det hade jag gärna haft på bild. Paketen är väl knappast mer äkta än väderbeständig plast skulle jag tro, inget för hackspettar!
Jo Carina mäktiga vattenfall är det i Trollhättan, dem har jag sett, välkomsthälsningen och magnolian har jag däremot missat!
Hannele det är enkelt, du har ännu inte kommit på att du saknar ett, men nu vet du! ;)
I småbyar brukar man få fixa det mesta själv.
Hörru Inger, vi vill se bilder på Madickenvärlden, jag har nog aldrig varit i Trosa ännu, skicka bilder så vi också får se!
Masn, tja du tänker typ pucko! :))
Tack för torget Mono, då vet vi, och jag missade i alla fall tändningen på kvällarna! :( Men du har väl plåtat polishuset?

Inger R sa...

Fast nu är ju snön borta o även julmarknaden när det är riktigt Madicken-likt. Men visst kan jag försöka ta lite bilder ändå, även om jag inte är någon fotograf. Får se hur vädret blir i morgon, i dag har det inte varit ljust på hela dagen.
Vädret har dock passat bra till att äntligen avsluta genomgång av sålda rosor från Visby plantskola.
Jag har kunnat konstatera att rosor kommer o rosor går men vissa sorters rosor består, år efter år... ;-)

Anonym sa...

Masn är vår narr...:)

Carina iSjuntorp sa...

Pucko är gott