tisdag 30 mars 2010

Nä fy fan

Köttlim är ngt som jag inte vill vara med om. Limma i hop slamsor till vadå?

14 kommentarer:

vita zara sa...

Hej Hannu.
Usch vilka knäppa saker de hittar på bara för profiten.Självklart skriver man på det.
Ha en fin kväll.
Kram Zara

Anna sa...

Tja, med tanke på vad de använder för kött för att göra "smörgåsskinka" och "kassler" så är jag förvånad att det inte kommit tidigare. Kött som är mer som gummi i konsistensen är inte roligt. Man tillsätter lite rökarom, så är det helt ok att sälja det som pålägg tydligen...
Jag äter sällan kött, men det känns ju inte lockande att gå coh köpa en hoplimmad köttbit direkt. Tur att man har fri tillgång till lokalproducerat nötkött i föräldrarnas frysbox när andan faller på. ;)

Marie Lithén sa...

ja jag har skrivit på, är en så sjuk tanke att man inte ens vågar fundera vidare

Fritt ur hjärtat sa...

Å jag tänkte ungefär som Anna, att detta görs redan men utan äckligt namn... Alladåb, pressad skinka, picnicbog, kalvsylta, korv jo egentligen finns det massor som anväds slamsor till, frågan är varför de var tvungna att äckla till det så för.... marknadsföring;-)

Mimi sa...

Jag förstår bara inte ens idén, vad fanken gör man sen då aladåb eller färs av?? Kanske man mal ner filéen.....Gudarna vet vad de sen ska hitta på! Hälsn Mimi

Pettas sa...

Det handlar om att göra pengar på allt som annars blir över. Kosmetologi när den är som sämst. Det enda vapen man har mot den här industrin är att vara medveten om vad man handlar, att prioritera närproducerat och ekologiskt mathantverk framom fabriksvara.

Bondjantan sa...

Håller lite med ann i en tidigare kommentar... konstigt att det kommer först nu som nyhet. Själv arbetar jag hårt för att antingen köpa lokalt från någon bonde eller att ha djur själv så att man vet vad man får. Om man nu ska äta kött bör man kanske tänka och handla efter vad man anser är rimligt.

Charlotte sa...

Usch säger jag bara... och nej tack!

/Charlotte

Maud Persson sa...

Himmel och pannkaka, vad snackar ni om?

The Secret Garden sa...

Nä usch, äckligt!!!

Uffe sa...

Passa er för att gå till lyxrestauranger, det är de s.k. stjärnkockarna som har tagit fram köttlimmet.

Anonym sa...

Köttlim är väl bra, då kan man ju laga maten...

Hannu på Kinnekulle sa...

Hahaha anonym det var roligt! Dock vänder det sig i magen å jag håller med er alla, bort!

♥ Hannele på Hisingen sa...

så har man väl alltid gjort med påläggskinkan..?