måndag 23 augusti 2010

Kumla 22/8-2010I går var jag med och invigde Kumla nya sjöpark. Men när jag kom fram visste jag inte riktigt vad jag skulle tycka, eller snarare var är parken?


Det visade sig att det var etapp ett som invigdes i går och att projektet hade en hel kvar att växa med. Och det var i princip sjön som invigdes i går.


Tveklöst kommer sjön och parken för alltid förändra vardagshänget i Kumla, bänkar, bryggor och amfiteatrar kommer att locka till sig mkt folk till kvällsumgänge. Kan redan nu tänka mig nästa års första grillkväll nere på bryggan, alla kommer att vara där.


Men visst fanns det planteringar också, de skall bara växa samman.På en ö kunde man gå ner från bron och hänga lite på bänkar och njuta av vattenblänket.


Jag behövde få tag på en dricka och gick i väg på eget äventyr för att hitta en kiosk, hittade en äldre vacker park direkt i enslutning till nya sjöparken. Underbar atmosfär där.


Irrade mig till torget och visst stora tråg med sommarblommor, men ser dem över allt men man ser dem och de gör nytta.


Hamnade vid stadshuset och givetvis fanns där inte en kotte i går. Men gräsmattorna var fint kantade.


Av hyfsat sköna perennplanteringar, detta är ju mitt första möte med Kumla överhuvudtaget och jag visste inte vad jag hade att vänta.


Men det visste alla Kumlabor, det var mkt folk nere vid sjön och det kändes faktiskt som att jag fick vara med om ngt stort. Självklart har jag ingen aning om den lokala debatten, men fantiserar om att te.x en stad som Lidköping (som är större) skulle få för sig att göra ngt stort för att locka till sig nya invånare. Kumla satsar på att bli fler, men visst det stod i Nya Lidköpingstidningen att Lidköping hade vuxit bra i år.


När jag lämnade lyste augustimånen över sjön och Beauty vinkade farväl och jag gillade hela grejen riktigt mycket. Tack för att jag fick vara med, men trist att jag inte hade en riktig kamera med mig. :)

5 kommentarer:

M/S Design sa...

Kan tänka mej att det kan vara mysigt att sitta på trappstegen å titta ut över vattnet.
Mariana

Trädgårdsingenjören sa...

Hej!
Tack igen för en super kväll, du gjorde storsuccé hos oss! Planteringarna kom i jorden i torsdags så glesheten får vi ståut med ett tag till men vi hoppas det ska bli super fint till slut!

Mvh Gry

Hannu på Kinnekulle sa...

Jo Mariana det här var speciellt.
Jo Gry det förstod jag att det var nytt och det syns att det kommer att bli riktigt bra till slut. Kul att vara med.

Sirkka sa...

Riktigt vackra bilder fick du med dig från Kumla. Roligt att de satsar så mycket på sin miljö där.

Annelie sa...

Den nya parken har satsat på mycket raka och hårda linjer ser det ut som. Kanske när det planterade växer till sig, att det får ett lite mjukare utseende.
Kanske var det bara kontrasterna med den äldre parken som fick mig att reagera.
Hursomhelst så är det alltid kul när det investeras i parker och att göra områden vackra.
Det sista fotot är vackert.