söndag 7 november 2010

Fruset...


'
Ja så kom frosten i natt - 1,6 som kallas, typ botten upp!


Strutbräkena lade sig direkt, det gör dom alltid. Lite som en Rousseaumålning blir av sig självt.


Ja ni förstår...


Kvarglömt...


Frostkrage...


Men ännu bara markfrost så det finns en hel del att glädjas åt i alla fall. Och det som fortfarande är fint klara frost ganska bra.


Strandirisblad på buxbom.


Tror att det är dags att tömma krukorna i dag, frosten gjorde slut på sommarblommorna som ändå har hållit tills nu, bra valuta!


Och jag behöver inte sätta mig å vänta på tomten, han är ju redan här.

9 kommentarer:

l*eva sa...

Jag som Normalt (?) inte gillar höst/vinter...blir alltmer förtjust...i synnerhet om man får möjlighet att se skiftningarna...som VACKRA!

Underbara bilder Hannu!!

Anonym sa...

Hmm, så blev det minusgrader. Fortfarande kl 13.00 är det nollgradigt här, men jag ger inte upp, för så snabbt slår inte tjälen till, närrå. Skall nu ut o gräva ner tulpanlökar, 10-12 kg kompostfynd sedan i somras. Gissa om jag glömt vad det är för sorter i de olika pappkassarna? Vackra är de allihop, det vet jag iaf:)
Inomhus gläds jag åt säsongens sista Gladiolusar, blodröda spiror tillsammans med de sista rosorna för i år, precis räddade från frosten och Novemberkaktusarna i full blom, så klart. Snart byter allt skepnad o inriktar sig på julen, istället. Mycket doft i alla former blir det då. Ha det gôtt! Yo

Lillemor sa...

Många vackra frostbilder! Än så länge har frosten inte farit så hårt åt oss i Gbg. Undrar hur många grade mina cyklamen på balkongen tål... 2,5 i natt... och än står dom.

Bondjantan sa...

Visst är det trist att "odlingssäsongen" är över men jag gillar hösten och frosten rent bildligt. Vackra frostiga landskap slå de flesta konstnärers tavlor.

Leena sa...

Underbara bilder! Jag har gett upp trädgården för i år, i stort i alla fall. Men det är så inspirerande att se sådana här bilder att jag nästan - men bara nästan - ska ta en närmare titt på mina övergivna växter ...

cosifan sa...

Aj, vad vackert! Underbar dag har det varit. Såååå fiiiina bilder!

NinaVästerplana sa...

Orättvist! Här stog termometern på -6,4 när jag vaknade framåt förmiddagen.... så hur kallt det var i natt vågar jag inte tänka på ;-) Underbara bilder Hannu, du kanske skulle ha en fotokurs för oss amatörer i vinter?
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Scylla sa...

Frost är förunderligt vackert. Jag var i Bäsna trädgård i lördags och den var helt inklädd i rimfrost - som är om möjligt ännu vackrare.

Johanna sa...

Easy on the eye-bilder minsann. Tänk att frosten gör allt om ännu vackrare! Kinnekulle verkar inte fy skam som boplats :)