tisdag 21 december 2010

1 blev 2 och jag blev lycklig...Började dagen med att nästan vara först i skidbacken, förhållandena var perfekta efter en förmodligen kall natt. Backen var orörd och manchesterpistad, snön var kall och hård så som fuktigt sommarströsocker kan vara när den torkat in och på den hade det just fallit 3 cm kall vit pudersnö.


Jag har aldrig åkte på ett så underbart underlag förut och jag kan inte beskriva det mer än som en skidreligiös upplevelse. Vilket också gjorde underverk på min åkning, lite duktigare idag. Och ja det gick inte att sluta efter en timma och vallarna som blev bestod av puder.


Och till det bästa hörde att vi var typ 6 personer om backen, bara att glida rakt in i liften och börja om, och detta 5 minuter från ytterdörren.


Backen ser ju inte så brant ut, men släpper man på ordentligt i starten så går det jäklamig undan. Onekligen känns det uppfriskande att börja att arbeta vid datorn efter en sådan start på dagen, är faktiskt lite euforsik just nu... Satsar nog på lite kvälls åk idag med! ;)

8 kommentarer:

Helena sa...

Klart du ska åka ikväll med!
Kram från mig!

Hannu på Kinnekulle sa...

=D Gillar att åka i belysta backar, mysigt på ngt vis.

Kati i Vadensjö sa...

Hej Hannu! Jag har precis börjat läsa din blogg och kunde inte låta blir att fnissa lite häromdagen när du skrev om hur många år det tagit dig att upptäcka skidåkning:-) Tänk sån tur att du vet nu, när vi har sånt fantastiskt skidväder!!! Ser superhärligt ut på bilderna! Blir avis på dig, tänk att bo så nära en backe - själv har jag börjat köra på längden, i brist på backar, det är faktiskt inte dumt heller:-)

NinaVästerplana sa...

Visst var det en underbar morgon.... solen gick upp bakom Tyskagårns lagård o det såg ut som om det brann sa grannen <;-)
Men nån månförmörkelse såg jag inte, då var det fortfarande molnigt....
Ha´t himla gôrgôtt i backen
Nina

Hannu på Kinnekulle sa...

Ja du Kati jag har alltid älskat Kinnekulle för vad det är och har och nu ännu mer, galet underbart! Har just varit och åkt lite kvällsåk. Nä inget fel på längd men ja det har jag slutat med.:. ;)
Galet vackert Nina, och det va gott i backen. :)

M/S Design sa...

Det låter härligt.

Susie på Stjärnarve sa...

Är ju ingen skidfantaast precis, även om man en hel del som barn, så jag är väldans tacksam över att Gotland inte har några backar. Har nämligen väldigt lätt att ramla omkull redan på platta marken (kan bero på kägelformen).
GOD JUL
Susie

Anns Gröna sa...

Hmmm härligt! Tack för din underbara beskrivning av första åket för dagen - nu längtar jag på riktigt efter vår tur norröver på skidåkningbreddgrader.
God Jul till dig!
Ann