måndag 20 december 2010

Elitdag...Oj oj vilken dag... Började tidigt hos frissan och efter det en snabbis på gymmet. Kom hem å satte mig vid det överhopade skrivbordet som ändå inte syns, jobb jobb jobb.... Gav mig själv en lunchrast och tänkte ta den i backen, ville göra ett elitidrottsfoto till Fb men gick väl så där... Hängde i backen en stund och åt kokt korv till lunch, ja ja. Lunchen blev ngt utdragen men... Det var så härligt vi var typ 10 pers som samsades om backen. Breda svängar fick plats... Hem igen å jobba vidare, men lite lyx att ha en hyfsad backe runt hörnet... Frysreparatören ringde å sade att de skulle byta ut min nya frysbox som inte fungerar, samtidigt ringde jägaren och sade att nu var hjorten min skjuten. Hm... Varför förvånar det mig inte? Ok jag får jaga på frysleverantören och hoppas att hjorten hinner ner i tid, dock kan den hänga å möra tills nyår. Jag passade på att beställa en styckningskurs, så sen kan jag det med! Hm, ny frys nu.


Ok ok det är sen, i butiken var köttfärsen överflödig och billig, jag bestämde mig för att koka en skön CHILI, love it. Och ja faktiskt snart när hjorten ligger i frysen, ja då kommer steg 2 o min måbraivärldenprocess vilket betyder att aldrig mer om inte nöden tvingar mig äta slakterislaktat kött, sen kommer eko. Det betyder bara vilt eller fisk på krogen, aldrig ngn burgare osv... Men detta är min mission att inte vara med och betala djurtransporter, det måste finnas en rimligare väg med lokalslakt och gårdsslakt.
Chilin är klar typ kl 8 i kväll, mums. En O´yes favorit från åttiotalet, same same...


5 kommentarer:

Sirkka sa...

Du har rätt i vad du säger om djurtransporter och (stora) slakterier. LÅnga transporter borde förbjudas, absolut!

NinaVästerplana sa...

Funkar bra med vegetariskt också... Men jag får nog kolla hur långt quorn-färsen åkt omkring <;-)
Undrar vad jag hade för mig på åttiotalet... först omfostrade jag kids o sen roade jag pensionärer, men inga hörde på Kiss..
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Marie Lithén sa...

Åh så stolt jag är över dig! Tänk om alla gjorde lika dant. Vilka levande landsbygder vi skulle få, å vilken livskvaliet. Stor Kram

Ser fram emot det där elitidrottsfotot.)

Hannu på Kinnekulle sa...

Ja Sirka det gäller ju att motverka detta på mkt som möjligt även om det förmodligen aldrig kommer att fungera till 100% .
Ja du hur ni kunde missa Kiss vet jag inte, ni hade väl ingen ström... Veg funkar riktigt bra. En utmaning för mig.
Hm ja du Marie fotot får nod du knäppa i en backe nära dig!

Anonym sa...

STÄDMUSIK, YEAH! Härliga Backar:)
Fram för en human djurhållning, säg Nej! till billigt kött. Ät gröt, istället. Seriöst. Yo