söndag 10 april 2011

Typ höblom...
I min trädgård har vårstädningen halkat lite efter i år, föredrag och kalla dagar (förut) har sinkat mig men idag fanns det inget som kunde hindra mig.


Visserligen gillar jag när det nyblommar i fjolåret.


Men tycker att det vinterplatta är lite i tristaste laget, vill ha det typ lite fluffigare. Så in i linden å fluffa då...


Ovanligt nog tog jag med mig kameran in i jobbet, men eftersom jag skulle hålla på länge och nära förstod jag att jag skulle få se en del goingar. Min snyggaste å kortaste gröna julros!


Nunneört bryter ny mark!


Ett julrosskott jag fick en gång i Skåne tror jag från ngt slott eller så, hos mig trivs det utmärkt och har nu blitt en planta. Tack. :)


Våren är så livfull, här ett vårmyller av gullflocka! 


Julrosmagi skapar vissa plantor av sig självt.


Fick faktiskt fluffat till hela lunden, nu behövs ett kort regn som gör att fluffet sjunker lite...


Fluffade även till stora perennrabatten, det va gott att få det gjort.


Hittade också mkt corydalis cava i den, gillar kombon hamlgult och nyfräscht.


Dessutom klippte jag en skottkärra lavendel, puh.


När man drar i gång och vårjobbar är det lätt att glömma av att njuta, missa inte det...


Ordning blir det förr eller senare ändå, fast inte just idag. Jag har mkt effektiva skygglappar när jag är i trädgården...

5 kommentarer:

Torprosen sa...

Ja du Hannu, vi är nog ganska många som är så där härligt trötta i kroppen efter den här härliga helgen..det är ju det här vi har längtat efter hela långa vintern!!Nu njuter vi!!Kram Torprosen

billan sa...

Oj oj vad härligt vårlikt du har det!
Här börjar vintern ge vika, men det ser för bedrövligt ut efter vinterns härjningar.....jag funderar starkt på att övergå till enbart perennodling, allt ovan jord tar snöeländet kål på!
Må så gott!

Alen Trädgård sa...

Idag har det verkligen poppat upp både det ena och det andra i rabatterna fast vi inte har fluffat nästan någonstans;) bara tagit bort gammalt,rensat och jordförbättrat:) Dina foton ser helt underbara ut och det är inte utan att man idag nästan gjorde som Ronja Rövardotter gav upp ett låååångt o högt vårskri:))

Gärdsmygen sa...

Roligt att röja bort det gamla och hitta det bya inunder. Det är njutning!!

Mammatilltre sa...

Har oxå röjt i trädgården idag...sååå skönt, men långt ifrån färdigt eftersom det ska fixas efter dränering runt huset... Det får ta den tid det tar...ska bl a gjuta betongplattor och samla sten.