måndag 16 januari 2012

Middagstipset!


Mitt i januari och kassan kanske är julskral, jag passade på och köpte billig lammstek för gott vill man ju att det ska vara ändå om det skralar...


Marinera steken i lite vitlök, timjan, en skvätt olivolja och en lika liten skvätt rödvin, lått ligga ett par timmar tills det är dags eller ännu hellre över natten, men ska ju äta i kväll med... Perfekt att steka och servera med mos av palsternacka och potatis. Koka in marinaden och du får en koncentrerad smaksky till, kan behövas lite mer vin i koket, salt och peppar så klart. Smaklig spis! Alltså ett sätt att få billigt att smaka dyrt, men det fattade du nog... ;)

8 kommentarer:

Beatrice sa...

Visst vill man njuta av livet. Här blev det älgstek med rotsaker. Man får passa på när butiken inte lyckats sälja till fullpris ;) Det kommer att bli lite älgpytt också framöver. Mmmmm.

Njut av middagen, det gjorde vi =)

Malin's Hus sa...

Smarrigt tips ;) hittade hit via lantliv i norregård.... Alltid kul o susa förbi en nya blogg man aldrig läst. Må så gott, kram kram

Hannu på Kinnekulle sa...

Ja det blir dubbelt upp om man fundar, alltså man räddar en köttbit att hamna i soporna vilket dessutom blir lite eko på slutet. Älgpytt, funkar det?
Välkommen Malin. :)

Beatrice sa...

Långsamt stekta rotsaker och lök och sedan när allt nästan är klart lite tärnad saftig älgstek, kan inte bli fel. Jag skippar dock rödbetorna men ev tillsätter jag lite frysta lingon till pytten. Får klura lite där =)

Hannu på Kinnekulle sa...

Läter bra det Beatrice!

margaretawarenius.blogspot.com sa...

men, använder du inte rosmarin! Självklart till lamm!

margareta

Hannu på Kinnekulle sa...

Variation är bästa smaken. :)

♥ Hannele på Hisingen sa...

det finns så mycket fint kött till bra priser för oss husmödrar som kan laga mat :)