onsdag 22 februari 2012

Anemone fasciculata


Om en av sommarens stora projekt faller in så ska jag börja anlägga ett större woodland som skuggas av hassel, prunus och andra träd som jag inte har bestämt mig för ännu. Men jag känner verkligen en stor längtan till detta projekt, det drar i och för sig med sig en massa jobb och träden måste planteras snart så de hinner växa upp innan jag kolar vippen. Men så klart det inte handlar om träden sedan, undervegetationen är det ljuva och då jäklar ska jag ha drivor av den rosa narcissanemonen Anemone faciculata, blir nog lite vita med. De blir ca 40 cm höga och blommar juni-augusti, beror väl lite på var de växer så klart. Dock är de härdiga i hela landet och trivs både i sol och halvskugga... 

10 kommentarer:

Slottsträdgårdsmästaren sa...

Din plan låter sjukt vacker...ser resultatet framför mig. Jag vill också ha ett woodland!

Hannu på Kinnekulle sa...

Det vill alla Hasse, du får komma ner till Sofiero http://www.sofiero.se/program/utstallningar/hannu-gor-var/ och titta på växter i påsk. Jag har ju vuxit ur mitt woodland och behöver ett större helt enkelt

Alen Trädgård sa...

Wow vilken läcker anemon! Skulle man kanske försöka få tag på:) Träd skulle jag önska att vi hade planterat allra först i trädgåren, men vi är ju inte ensamma om den missen:)

Fy katten för dessa idiotiskt svåra ord man måste försöka skriva på bloggarna numer för att kunna skicka iväg en kommentar:( en dag försökte jag 5 ggr.
Ha det gott/Monne

Helens trädgård sa...

Sååå läcker!
Köpte frön i år från Konnässörsklubben. Har frösått så nu håller jag tummarna för att alla ska gro :=)

Berit sa...

Vilket härligt projekt herrn ska göra!!!Ser det framför mig det komer att bli super...

Kerstin sa...

Härligt att se trädgårdsplaneringarna komma!Snart så...

Slottsträdgårdsmästaren sa...

Jag skulle gärna komma ner om det fanns tid.

Marie Lithén sa...

Sååå fin! kul med växter för hela landet :)

Hans i Brännberg sa...

Så fin den är, narcissanemonen. Toppen att den är härdig i hela landet, ännu en växt att sätta upp på önskelistan.
Ha det fint.

Vivian Tisting sa...

Håller med dig, vill också ha den i massor i min lund...därför har jag precis sått den nu. Får se hur många som gror och om det blir några drivor av dem här.
Ha det gott.
Vivian