lördag 22 juni 2013

Växthusfantasier


Bilden på detta växthus drog igång en massa fantasier hos mig, jag har länge velat ha ett växthus men inte hittat modellen. Och eftersom det ska ligga nära huset är det viktigt att det inte konkurrerar med huset och att det känns svenskt och inte te.x viktorianskt. Jag har beställ en offert från Alvros och hickade till lite, men man vänjer sig snabbt vid den ekonomiska tanken. Eller förstår att det kanske stannar vid drömmar...


Bilderna är lite taffligt inklippta men de ger ändå en känsla om hur det kan bli, jag tänker mig ca 5m brett och max 14m långt. Jag är också förtjust i Sweden green house, ser lättsamt ut och passar fint i stilen. 


Läget blir perfekt för växthuset, sol hela dagen och svalkande kvällssol som strålar genom lövverket.


Det är ingen tvekan om att jag är på rätt spår, köper en lott idag och så ordnar det sig nog. Det måste så klart vara av trä och om det blir stort nog kan det bli en avdelning för vinterförvaring med, hoppas på tur nu.

7 kommentarer:

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Alla växthusen ser helt fantastiska ut - helt klart på rätt spår. Hoppas du hittar rätt. Bra tips för att snabbt få en bild av hur det kan komma att se ut!
/Annika

Sommarträdgården sa...

Ja,där är fint läge för växthus, om det nu skulle bli så.Hoppashoppas!

Susie på Stjärnarve sa...

Jättesnygga växthus! Varje vår är jag inne på att skaffa ett växthus, men varje vår slår jag det ur hågen. Anledningen är att jag drar ju inte upp egna frön och plantor. Dessutom kom jag på att det är inte växthus jag vill ha, det är ett orangeri!!
Och man kan ju inte lägga ut 150.000/250.000 bara för att man tycker att det skulle vara snyggt - och sen inte ha någon användning för det!

Alen Trädgård sa...

Vem drömmer inte om ett växthus? Eller snarare en vinterträdgård i anslutning till köket:) Men först ska köket få sig en total make over, just nu är det helt utblåst:)Din dröm ser helt fantastisk ut- köp två lotter:))Ha det gott/Monne

Isas Trädgård sa...

Det är härligt att drömma om växthus!
Förverkligade växthusdrömmen 2010 och lever mitt liv där mellan mars - november och har abstinens resten av året .. växthuslivet är helt underbart ! Där kan man pyssla med fröer, bara vara, vila, umgås och äta långa middagar !
Lycka till !
Ha det så gott !
/Isa

Merja sa...

Ser bra ut. Går också i ständiga växthustankar. Ska banne mig köpa mig en lott eller två i morgon:)
Lycka till med dina!

Bjørkvold besøkshage sa...

Fikk pris fra Sweden green house en gang og det var heftige greier. I den størrelsen du skal ha blir det vel kjapt et million prosjekt. Drivhus er herlig og jo større jo bedre. Viktig at det passer til ditt deilige gamle hus. Drøm eller ikke, lykke til!