fredag 19 oktober 2018

Följ med oss till Sicilien!Vi, Sanna Töringe och Hannu Sarenström, blev så förälskade i Sicilien när vi gjorde research till boken Syditaliens kök och skafferi. Och för två år sedan arrangerade vi vår första resa dit. Nu vill vi åka tillbaka till allt det underbara fär tredje gången. Vi vill ännu en gång se persikoträden blomma, vi vill se anemoner och tasselhyainter på ängarna, vi vill se joniska kolonner, mosaiker, märkliga fiskar på marknaden. Vi vill äta siciliansk mat och dricka sicilianska viner, vi vill ha roligt tillsammans med er! 


 

Tid 19 -24 mars 2020
Pris SEK 19.200:- enkelrumstillägg 1 800:- 

Detta ingår: transfer till och från flygplats, resor på Sicilien, alla gemensamma inträden, väl utvalda hotell, de flesta måltider inklusive vin och vatten, (lunch i Taormina ingår inte, eftersom ni ska ha möjlighet att gå omkring själva.) vinprovning, olivoljeprovning.
Efter många funderingar och resor hit och dit valde vi att hålla oss på den östra och södra sidan av Sicilien, för att minimera tiden i bussen. Vi är stolta och glada över det program vi har satt ihop, med bra hotell, trevliga restauranger och många upplevelser. Flera av de ställen som vi kommer till ingår i UNESCO:s världsarv. 


 
Program

19 mars.  Ni anländer till Catanias flygplats, där ni blir hämtade, se info nedan. Incheckning på centrala Hotel Principe. Kvällens middag blir sen, precis som det brukar vara på Sicilien. 


22 mars. Besök på Catanias berömda fiskmarknad, sedan styr bussen upp mot Etna. Vi kommer att stanna flera gånger, antingen för att prova goda viner och äta lunch på Cottanera vingård i Castiglione, titta på blommor och handla pistagenötter i Bronte.
Efter turen runt Etna åker vi till Syrakusa, där vi ska bo på hotell Royal Maniace, som ligger precis vid vattnet ute i den gamla stadsdelen Ortiga. På kvällen går vi ut och äter tillsammans. 


23 mars Först promenerar vi tillsammans i den fina arkeologiska parken, Parco Archeologico della Neapolis, som ligger lite utanför staden. Ledig förmiddag att strosa runt i stadens gränder, sedan åker vi till barockstäderna Noto och Ragusa, som båda ingår i UNESCOS världsarv. Lunch äter på den vackra gården Villa Zottopera. Vi återvänder till hotellet i Syrakusa, vilar en stund och går sedan ut och äter middag.  


24 mars åker vi till Agrigento och Vallei dei Templi, Templens dal, där vi både kan beundra Heras tempel och världens älsta trädgård Giardino della Kolymbetra, med alla sina olika citrusträd och andra medelhavsväxter. Gemensam lunch och stora upplevelser väntar oss. Sen eftermiddag åker vi till Agriturismo Mandranova, som är en vacker gård där vi får prova olivoljor, äta middag och övernatta. 

 
25 mars Bussen tar oss in i landet, mot Romana del Casale, som är en utgrävd romersk villa med underbara mosaiker. Innan vi besöker villan äter vi lunch på ett mycket genuint och bra ställe. En duktig guide visar oss runt och berättar om de olika mosaikerna. Därefter åker vi till anrika hotell Villa Schuler i Taormina, där vi ska bo de två sista nätterna.

 
26 mars Efter frukost på hotellterrassen får alla göra vad de vill, kanske sitta kvar och bara njuta av utsikten, kanske promenera i den vackra parken, gå på shoppinggatan Corso Umberto, sitta på piazzan och titta på folklivet, ta linbanan ner till havet... det bästa är att man nog hinner med allting. Till lunch kan man passa på och äta gatumat, en siciliansk risboll kanske, eller en panini och ett glas vin nere på stranden. På kvällen har vi avskedsmiddag i en doftande apelsinträdgård. Vi håller tummarna för att vi ska kunna sitta ute. Det är mycket möjligt, vi räknar självklart med vårvärme. 

24 mars transfer till flygplatsen. 

 
 
Praktisk
Flyg
Vi hämtar er 18.15. Ni som kommer från Köpenhamn får vänta en timme och ni som kommer från Göteborg får samåka i taxi, som vi givetvis betalar.

Här de tider vi hittade i oktober 2018. Alla biljetter kostar runt 2000:-

Köpenhamn - Catania  9.25-17.15
Catania-Köpenhamn  12.55-20.10

Stockholm-Catania 11.45-18.15
Catania-Stockholm 12.55-19.35

Göteborg-Catania 14.10-19.55
Catania-Göteborg 10.40-16.35 

Bokning och avbokning
Anmälningsavgifter, 2800:- är en delbetalning av resan och ska betalas in så snart som möjligt, eller senast fem dagar efter anmälan mot faktura. Denna summa återbetalas inte.

Den resterande summan ska betalas in senast 9 februari 2018. 

Maila din bokning till: hannu.sarenstrom@gmail.com 
Rubricera ditt mail med Sicilien mars 19
  
Avbokning. Vi följer Konsumentverkets regler.
Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande:

1. Vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala anmälningsavgiften som avbokningskostnad. Resten återbetalas.
2. Vid avbeställning därefter, men tidigare än 14 dagar före avresan, ska resenären erlägga 25 % av resans pris, dock lägst anmälningsavgiften.
3. Sker avbeställning därefter, men tidigare än 8 dagar före avresan, ska resenären erlägga 50 % av resans pris.
4. Sker avbeställningen inom 8 dagar före avresan, ska resenären betala hela resans pris.

Försäkring
Se till att ha fullgott försäkringsskydd. Vi rekommenderar er verkligen att ha utökad försäkring med avbeställningsskydd så att ni får pengar tillbaka om ni eller en anhörig skulle bli sjuk. En avbeställningsförsäkring ska också gälla för resekostnader om resan blir inställd, om vi som arrangerar resan blir sjuka, t ex. En sådan försäkring måste tecknas i samband med att man beställer flygresa, det finns lite olika regler på olika försäkringsbolag, kolla noga! Vi har varit i kontakt med Gouda, som har en avbeställningsförsäkring som även täcker flygresor om själva verksamheten av någon anledning skulle bli inställd. Det kan också finnas avbeställningsskydd om flygresan betalas med vissa betalkort.

Resegaranti
Vi följer resegarantilagen, vilket innebär att om resan skulle bli inställd så betalas pengarna tillbaka. Däremot kan vi inte betala flygresan, därför är det viktigt att ha fungerande avbeställningsskydd som täcker denna kostnad.
Ansökan om ersättning från oss ska ha inkommit till Hannu Sarenström DK IVS senast tre månader efter att resan avbrutits.

Pass och sjukförsäkringskort
Se till att pass inte har gått ut och att EU:s sjukförsäkringskort finns i plånboken och inte är för gammalt. 

Researrangör: Hannu Sarenström DK  IVS

 Välkomna att följa med Sanna och Hannu

Vill du se bilder från förra resan klicka här.1 kommentar:

Bettys beundran sa...

Låter underbart, kom hem från Italien för 2 v. sedan. Det var en cykelresa i södra Garda. Vädret var fantastiskt, naturen underbar och maten såååå god. Resan du beskriver låter också fint men det fungerar inte i tid och annat. Hoppas ni får många intresserade.