lördag 24 november 2018

Äntligen är det dags för Palats 2019


Tillsammans med mig och Sanna Töringe är det dags att planera dina bokningar inför Palats 2019 -mat- och utflyktsveckor i ett palats i södra Italien. Alla bor vi där, i bekväma stora rum med egna badrum. Blir vi många bor några av er i de sköna villorna i den muromgärdade citrusträdgården. Palatset, som från grunden är från 1500-talet, heter Palazzo Bacile och ligger i den lilla byn Spongano på östra sidan, långt nere i Salento, i södra Apulien.


2019 blir det sjätte året som vi lagar mat tillsammans med våra gäster på detta fantastiska ställe. Det är fortfarande lika roligt, med dagar och kvällar fyllda av äventyr. Vi gör utflykter till sandstränder och små badvikar, till en botanisk trädgård, marknader, fina städer och byar. Och de flesta luncher äter vi på våra favoritkrogar vid havet eller i inlandet, alla noga utvalda för sin unika mat och miljö.


Vi handlar skaldjur i Gallipoli, har vinprovning i ett vinhus och olivoljeprovning i palatset av Sannas specialsortiment, vi besöker även Sannas hus och doftar på hennes medelhavsträdgård. De som har lust vandrar därifrån genom olivlundarna ner till havet med väntande lunch och bad, ca 40 minuters promenad i nerförsbacke. Eller så åker ni ner med bussen och väntar på oss som promenerar vid den lilla hamnen.


Kvällarna är fyllda av upplevelser, med inbjudna gäster, danskurs, kanske en konsert… det är lite olika för varje gång bortsett maten som vi lagar.


Matlagningen är en del av veckan, men en rolig och viktig del. Maten i södra Italien är lätt, hälsosam och underbar, med de bästa råvaror man kan tänka sig; massor av skaldjur, frukt, ost, grönsaker och baljväxter. Detta är absolut inte en hälsoresa i ordets bemärkelse, men efter några dagar är det många av våra gäster som berättar att de inte har ont i magen längre eller har andra besvär. Vi är mycket inspirerade av denna kost och lagar mycket av detta hemma i våra kök, det finns en en ljuvlig smak och grön lätthet som tilltalar oss mycket i Italiens södra kök. 


Vi äter luncher på små trattorior runt om, men lagar mat tillsammans på kvällarna. Det finns ett stort matlagningskök där vi samlas för att gratinera musslor, laga auberginegratäng, koka minestrone, steka sparris, grilla bruschetta, göra pasta… alla tillsammans, och det gör inget om någon inte kan. Vi är med er i köket och hjälper till och vi älskar vara med er i detta kök.


Tider 2019

25/10 - 1/11 med bad för den som vågar någon dag, men det är inte kallare i havet än en svensk sensommardag.Pris

18 700:-  enkelrumstillägg 2 000:-

Detta ingår: Transfer till och från flygplatsen i Brindisi. All mat och dryck, boende på palatset, inträde, vinprovning, bussutflykter alla dagar som vi gör gemensamt förutom den dagen ni åker på egna äventyr.
Anmälan görs till hannu.sarenstrom@gmail.com Glöm inte att skriva rubrik på mailet, Palats 19 och sedan Juni eller Oktober. Faktura på anmälningsavgift 2 000:- mailas efter anmälan mottagits. Resterande summa faktureras 30 dagar innan resan.

Avbokning
 
Vi följer Konsumentverkets regler.
Resenären har rätt att avbeställa resan enligt följande:
1. Vid avbeställning tidigare än 30 dagar före avresan ska resenären betala anmälningsavgiften som avbokningskostnad. Resten återbetalas.
2. Vid avbeställning därefter, men tidigare än 14 dagar före avresan, ska resenären erlägga 25 % av resans pris, dock lägst anmälningsavgiften.
3. Sker avbeställning därefter, men tidigare än 8 dagar före avresan, ska resenären erlägga 50 % av resans pris.
4. Sker avbeställningen inom 8 dagar före avresan, ska resenären betala hela resans pris.

Försäkring
Se till att ha fullgott försäkringsskydd. Vi rekommenderar er verkligen att ha utökad försäkring med avbeställningsskydd så att ni får pengar tillbaka om ni eller en anhörig skulle bli sjuk. En avbeställningsförsäkring ska också gälla för resekostnader om resan blir inställd, om vi som arrangerar resan blir sjuka, t ex. En sådan försäkring måste tecknas i samband med att man beställer flygresa, det finns lite olika regler på olika försäkringsbolag, kolla noga! Vi har varit i kontakt med Gouda, som har en avbeställningsförsäkring som även täcker flygresor om själva verksamheten av någon anledning skulle bli inställd. Det kan också finnas avbeställningsskydd om flygresan betalas med vissa betalkort.

Resegaranti
Vi följer resegarantilagen, vilket innebär att om resan skulle bli inställd så betalas pengarna tillbaka. Däremot kan vi inte betala flygresan, därför är det viktigt att ha fungerande avbeställningsskydd som täcker denna kostnad.
Ansökan om ersättning från oss ska ha inkommit till Hannu Sarenström DK IVS senast tre månader efter att resan avbrutits.
Pass och sjukförsäkringskort
Se till att pass inte har gått ut och att EU:s sjukförsäkringskort finns i plånboken och inte är för gammalt. 
Researrangör: Hannu Sarenström DK  IVS


OBS, eftersom våra resor är omtalade och omtyckta är det många som redan har förbokat sin plats till 2019, vill du/ni följa med ska ni inte dröja med att boka för att säkra era platser. Det ska bli roligt och äventyrligt, och för er som följer med i Juni är den solvarma polen i trädgården öppen varje dag. 


Åh detta ska bli så roligt igen. Välkomna Sanna & Hannu.
 


2 kommentarer:

Theresa williams sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Susie på Stjärnarve... sa...

Vad underbart de låter, men tyvärr tillåter varken ekonomin eller min gubbe att jag följer med. Han skulle bli vansinnigt avundsjuk, alltså måste han också följa med och då blev det dyrt - och dessutom, vem ska ta hand om hunden!? Som du märker har jag en del att skylla på, jag hoppas dock att vi får läsa många inslag från resan.....
TREVLIG ADVENT/Susie