tisdag 23 februari 2021

I början var gårdsplanen tom - I begyndelsen var gårdspladsen tomOch det fösta jag gjorde var att plantera lite örter för att skapa liv i gruset.

Og det første jeg gjorde var at plante nogle urter for at skabe liv i gruset.Men jag var inte riktigt beredd på hur fort det växer här på Langeland, snart hade timjanen sått sig överallt.


Men jeg var ikke rigtig forberedt på, hvor hurtigt det vokser her på Langeland, og snart havde timianen sået sig over det hele.Däremot trivdes lavendel inte så bra, men de har också sått sig och min erfarenhet är att de som sår sig etablerar mycket bättre. Men det tar lite tid.


Men på den anden siden trivedes lavendel ikke så godt, men de har også sået sig, og min erfaring er, at dem som sår sig, etablerer sig meget bedre. Men det tager lidt tid.Det gjorde vallmon med och det vet vi ju, till slut blev det för många "tuppar" som ville ha uppmärksamhet.

Valmuer gjorde det også, og det ved vi alle.  Men til sidst var det for mange "haner", der ønskede opmærksomhed.Och i rask takt kom jätteverbena och stäppsalvior med och ville ha uppmärksamhet.

Og i et hurtigt tempo kom det Kæmpe Verbena og staudesalvie som også ønskede opmærksomhed.


Jag hade också planterat skäggbuskar och ja de sådde sig också. Men de blommar fint i september så det är ett kärt problem.


Jeg havde også plantet blå skæg, og ja, de såede sig også. Men de blomstrer pænt i september, så det er et kært problem.Men idag började jag styra upp det hela, rosor flyttas och timjanen reduceras. För att uttrycket på gårdsplanen ska fungera ska det inte vara för mycket tänker jag.


Men i dag begyndte jeg med at styre det hele op, roser flyttes og timian reduceres. For at udtrykket af gårdspladsen skal virke, må det ikke være for meget av det hele tænker jeg.Några skottkärror med timjan rycktes upp, och har du behov av timjan kan du få massor gratis. Det har redan varit några här och hämtat men det finns massor kvar.


Nogle trillebøre med timian blev trukket op, og hvis du har brug for timian, kan du få masser gratis. Der har allerede været et par her og hentet, men der er masser tilbage.Det sista jag gjorde i min förra trädgård när jag flyttade var att ta med mig lite frön av vita kungsljus, och de har etablerat sig fint men det kommer också att bli ett kärt ogräs i framtiden. Man måste helt enkelt bestämma sig för vad det ska vara, och nu har verbenorna bestämt även om jag egentligen ville ha tomater och chili längs söderväggen. Men det blir fint ändå.

Det sidste, jeg gjorde i min gamle have, da jeg flyttede, var at bringe nogle frø af hvide konge lys med mig, og de har etableret sig pænt, men det vil også være et kært ukrudt i fremtiden. Man bliver simpelthen nødt til at beslutte, hvad det skal være, og nu har Kæmpe Verbene besluttet, selvom jeg virkeligt ville have tomater og chili langs den sydlige mur. Nuvel det skal nok bli smukt til slut. 


11 kommentarer:

Seija sa...

Helt underbart. Öppna upp, flytta till parksidan och du får jobba och vara ute.

Moi Meme sa...

Härligt,Hannu.När du skriver här hör man din röst.Den meditativa,som får en att sjunka in trädgårdsdrömmar..
Kungsljus,vacker en tid men sen bara ogräs.❤️😅

Helt enkelt hemma hos mig sa...

Bra jobbat! Jag brukar säga att det bara är positivt när det sprider sig. Då kan man ju rensa bort det man i te vill ha. Det är värre om det inte tar sig alls.

Isas Trädgård sa...

Så roligt att du bloggar igen - har saknat dina inlägg även om jag följer dig på facebook!
Underbart när det växer och alla plantor trivs och förökar sig även om du får styra upp lite - kommer att bli så vackert på din gårdsplan. Jätteverbenan har även spridit sig hos mig och blivit nästan som ett ogräs i trädgården, tur att man flytta den till andra ställen.
Ha det så gott !

Theresa williams sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Amara Nikolay sa...

Jag är här för att berätta hur bra DR WALE har varit i mitt liv. Har sett bra kommentarer om honom online. Jag fick chansen att känna någon han har arbetat för tidigare. Min vän har haft familjeproblem från födseln, så har en vuxen också bestämt sig för att leta efter en lösning själv, så hon träffade DR WALE som hjälpte henne att lösa familjeproblemet som har gett henne bekymmer från födseln. Hon betalade för de artiklar DR WALE som användes för att arbeta för henne. Hon sa att inom några dagar var alla problem över. Hon är en lycklig person nu. Efter att ha berättat om sina historier kontaktar jag mig själv med DR WALE om min son fru som fuskade mot min son. På grund av min kärleks kärlek till henne kontaktar jag DR WALE för lösning. När jag berättade för DR WALE om det, sa han att han måste ge en trollformel. Han sa att jag skulle betala för de artiklar jag gjorde, DR WALE sa också att innan mina veckor tar slut kommer min Son Wife att tigga. Precis som han sa innan veckorna löper ut kom min Son-fru och bad om förlåtelse. Båda lever nu tillsammans ett lyckligt liv. DR WALE-kontakt E-post: drwalespellhome@gmail.com ELLER WhatsApp: +2347054019402

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}

Lillianna på Pinktownroses sa...

Hej!
Verkligen roligt att se lite före och efterbilder! Det växer verkligen bra hos dig och det kan man ju lätt bli lite avundsjuk på!

Jag ser fram emot att se mer av dina rosor och hur det blir när du har planerat och flyttat runt med dem du redan har!

//Trädgårdshälsningar
Lillianna
www.pinktownroses.wordpress.com

cetak banner murah sa...

The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin
cetak spanduk murah
wish you deign to visit my website, thank you :)

1. Cetak Spanduk Murah


. Cetak Banner MurahElena Ignat Sandra Pearson sa...

KÄRLEK STAVAR SOM FUNGERAR PERFEKT OCH FÖRVARAR PERMANENT TIDLIGT.
Jag delar detta vittnesbörd till partners som lider i deras relationer eftersom det finns en bestående lösning. Min man lämnade mig och våra 2 barn för en annan kvinna i 2 år. Jag försökte vara stark bara för mina barn men jag kunde inte kontrollera de smärtor som plågade mitt hjärta. Jag var sårad och förvirrad. Jag behövde hjälp, så jag gjorde en undersökning på internet och stötte på en webbplats där jag såg att DR ISIKOLO, en trollformel, kan hjälpa till att få älskare tillbaka. Jag kontaktade honom och han gjorde en speciell bön och trollformler för mig. Till mina överraskningar kom min man tillbaka efter två dagar. Det var så vi återförenades och det fanns mycket kärlek, glädje och fred i familjen. Du kan också kontakta DR ISIKOLO, en kraftfull spell-caster för lösningar på hans e-postkontakt: isikolosolutionhome@gmail.com Du kan också Whatsapp honom på +1(725)240-4536

Unknown sa...

Jag trodde aldrig på trollformler eller magiker förrän jag träffade den här speciella trollformeln som heter DR ISIKOLO. Mannen som jag ville gifta mig lämnade mig tre månader till vårt bröllop och mitt liv var upp och ner. Han var med mig i 4 år och jag älskar honom så mycket. han lämnade mig för en annan kvinna utan skäl. när jag ringde honom tog han aldrig mina samtal och han ville inte se mig runt honom. så när jag berättade för mannen vad som hände. han hjälpte mig att göra några avläsningar, och efter avläsningarna fick han mig att inse att den andra kvinnan har gjort några besvärjelser över min man och det är anledningen till att han lämnade mig ... han sa att han skulle hjälpa mig att besvärja att föra honom tillbaka. Först var jag skeptisk men jag försökte bara och på två dagar ringde min man till mig själv och kom till mig och bad om ursäkt. Jag kan inte tro att han någonsin kan komma tillbaka till mig igen men nu är jag glad att han är tillbaka och vi är gifta nu och vi lever som en lycklig familj. Skickar detta till forumet om någon behöver hjälp av den här mannen. Du kan kontakta honom via denna WhatsApp: +1(725)240-4536 eller mejla isikolosolutionhome@gmail.com