söndag 21 februari 2021

Vårens första dag / Første forårsdagen


Det märktes redan i morse att det var något nytt i luften, ljuset var annorlunda och en vägg av mild luft smekte mitt ansikte, ja det betyder väl vår tänker jag på morgonpromenaden med Aile. 


Det blev allerede bemærket i morges, at der var noget nyt i luften, lyset var anderledes, og en væg af mild luft møde mit ansigt, ja det betyder forår tænkte jeg på morgenturen med Aile.Självklart blir det då omöjligt att hålla sig inomhus även om jag hade en del som skulle göras, och ute är det massor som ska göras. Det är lätt att få panik när man ser allt som ska göras men det är ju ändå bara februari och min vår här på Langeland håller på en bra bit in i april, så det är gott om tid.

 

Selvfølgelig vil det så være umuligt at blive indendørs, selvom jeg havde en del at gøre, og udenfor er der meget at gøre. Det er let at få panik, når man ser alt, hvad der skal gøres. Men det er kun februar, og mit forår her på Langeland er langt ud i april, så der er masser af tid.Stora perennrabatten skulle i alla fall klippas ner, det tar sin tid och jag måste göra det nu innan alla vårlökar spirar.  Klippet lägger jag tillbaks i rabatten i en slags anda av permakultur, jag har ingen kompoststation och genom att låta allt bli till jord i den rabatt det har vuxit sparar jag väldigt mycket jobb. Det bästa vore givetvis om jag flisade ner det i en kompostkvarn, men den har dessvärre gått sönder. Ja det är dags att köpa en ny. Men det fungerar så här med även om det tar lite längre tid innan det multnar, denna process berikar microlivet och håller på fuktigheten samtidigt som det blir jord av det. 


Under alle omstændigheder skulle den store flerårige blomsterbed blive skåret ned, det tager tid, og jeg er nødt til at gøre det lige nu, da alle forårsløg spirer. Jeg lægger det klippte tilbage i blomsterbedet i en slags permakulturånd, jeg har ingen kompoststation og ved at lade alt blive til jord i blomsterbedet, sparer jeg en masse arbejde. Selvfølgelig ville det være bedst, hvis jeg skar det i en kompostkværn, men den virker desværre ikke. Ja, det er tid til at købe en ny. Men det fungerer sådan, selvom det tager lidt længere tid, før det rådner, men det beriger micro livet og holder fugtigheden på samme tid, som det bliver jord.Men som skrivet det handlar ju också om att de små vårblommorna ska få skina, men det är en del som inte gillar att vårblommor står i fjolårsklipp, jag gillar konstrasten mellan det gamla och nya.  


Men som det er skrevet handler det også om, at de små forårsblomster får lov til at skinne, men der er nogle, der ikke kan lide forårsblomster i sidste års snit, jeg kan godt lide kontrasten mellem det gamle og det nye.Aile som är en van trädgårdshund väntar med att lägga sig i rabatten tills jag har klippt ner och lagt ett gott täcke på jorden som skyddar mot fukten.

 

Aile, som er en vant havehund, venter med at lægge sig i blomsterbedet, indtil jeg har skåret det ned og lagt et godt tæppe på jorden, der beskytter mod fugt.Jag upptäckte också att det är några allium av samma sort som har grävt sig upp till ytan och det har de gjort i hela rabatten, men dom delar jag och gräver ner igen när jag har klippt färdigt.


Jeg opdagede også, at der er nogle alliums af samme art, der har gravet sig selv op til overfladen, og de har gjort det i hele blomsterbedet. Men jeg deler dem og graver ned dem igen, når jeg er færdig med at skære.


Värmen drog igång alla tidiga blommor och vintergäck lyste som solmärken i gräsmattan och rabatter, åh det är så härligt att det har kommit igång även om det är senare än förra året.


Varmen startede alle de tidlige blomster og snedråber skinnede som solstråler i græsplænen og blomsterbedene, åh det er så vidunderligt, at det er startet, selvom det er senere end sidste år.


Men till slut blev det för varmt och första svetten kändes även om inte vinterjackan var på, det var ett tag sedan de körtlarna har producerat något, men även det är ett vårtecken. 


Men til sidst blev det for varmt, og den første sved kunne mærkes, selvom vinterjakken ikke 

var på, det var et stykke tid siden disse kirtler har produceret noget, men det er også et tegn på forår.


Och så såg jag årets första igelkott i köksträdgården och tänker att det nog var allt för tidigt, men värmen hade lockat fram den. Men den lilla stackaren skakade kanske av rädsla eller att det inte var varmt nog, jag gav den lite kattmat och ställde en odlingstunnel med öppna kortsidor över den. Jag vet att man inte ska blanda sig med det vilda men jag tyckte synd om den och om den vill så kan den ju gå vidare ut. Men efter en stund så slutade den faktiskt att skaka, dock lär den ju frysa i natt. 


Og så såg jeg årets første pindsvin i køkkenhaven og tror, ​​at det sandsynligvis var for tidligt, men varmen havde tiltrukket det. Men den lille stakkels ting kan have rystet af frygt, eller at den ikke var varm nok, jeg gav den noget kattemad og satte en dyrkningstunnel med åbne korte sider over den, jeg ved at ikke blande mig med det vilde, men jeg syntes ondt af det og om det vil, kan det selv gå ud. Men i et stykke tid stoppede det faktisk med at ryste, men den vil fryse i aften.6 kommentarer:

Moi Meme sa...

Vackert skrivet om vårens första dag.Alla längtar,även om vi inte har Langelandsklimat.❤️
Tack, Hannu ❤️

Hannu på Langeland sa...

Våren kommer ska du se. ;)

Moi Meme sa...

Ja,det gör den.Vårens starka ljusa färger går rakt in i hjärtat.Så vackra bilder från ditt Langeland.Tacksam att få ta del
av energin🍀

Eva sa...

Tack för din fina text bilderna och din omsorg om igelkotten 😊

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}

cetak spaduk murah sa...

Vackert skrivet om vårens första dag.Alla längtar,även om vi inte har Langelandsklimat.❤️
Tack, Hannu ❤️
The above article is nice and interesting, thank you willing to share! Greetings success of admin
cetak banner murahwish you deign to visit my website, thank you :)

1. Cetak banner 24 jam

2. Cetak Banner Murah