söndag 7 februari 2021

Drömmar om Palats 2021-22

Jag ser framåt med en försiktig optimism, 2020 blev inställt och det blir också 2021 innan vaccin har fördelats och restriktioner hävs. Och det är ingen av oss som nu vet hur resandet kommer se ut i framtiden, men någonstans spirar ändå drömmar och längtan. I år planerar jag en vecka på palatset den 22/10 - 29/10 och veckan efter är det en sluten grupp som har bokat hela palatset. Vi lagar mat och åker ut på äventyr i Apulien och äter fantastiska luncher på de bästa trattoriorna. Och den härligaste lunchen brukar vara piknicken i viken Aqua Viva och då har vi med oss maten från palatset, det är alltid någon som badar och vi andra sitter och småpratar i solen. Men som skrivet så är det just nu bara vackra drömmar. I höst är resan troligen fullbokad av dom som inte kunde åka 2020, men ännu är det för tidigt att bestämma och boka. Det är bättre att avvakta och se hur världen ser ut så småningom. 

I det fantastiska palatsköket lagar vi Sugo con verza e panchetta, pescioli in scapece, frutti di mare al mare, polpette di melanzane, torta di pere e noci, cozze con pomoddorini, lo stufato, fave e cicorie, sfincione och caponata. Ja det finns många vackra italienska ord när det gäller mat. Och det finns många slags Italien, bra och dåliga. Jag älskar det genuina och aktar mig noga för turistfällor, det Italien som jag gillar bäst är syditalien, långt från stora hotell och trånga badstränder. Jag tar emot max 17 personer per resa. 

2022 planerar jag två resor den 25/3 - 1/4 samt 21/10 - 28/10, dessa resor går att boka som en intresseanmälan, i dagsläget är de inte bindande och anmälningsavgiften 2000:- betalas inte förrän i januari/juni 2022 och resterande belopp en månad innan resan avgång. Vill du läsa mer se bilder från tidigare resor till Palatset klicka HÄR

Det går att boka slutna grupper, kanske är ni ett gäng vänner som ska fira något eller möjligen är det kontoret/jobbet som ska i väg på matlagningsäventyr. Ni bör vara åtminstone 12 personer och helst inte fler än 20 och för att hinna med så mycket som möjligt tror jag att fem dagar är minimum. Maila din förfrågan om tid och pris för slutna grupper till hannu.sarenstrom@gmail.com 

Pris 2022

SEK 19 700:-  enkelrumstillägg 2 000:-

Detta ingår 

Transfer till och från flygplatsen i Brindisi. All mat och dryck, boende på palatset, inträde, vinprovning, bussutflykter alla dagar som vi gör gemensamt förutom den dagen ni är lediga för egna äventyr.

Intresseanmälan görs till hannu.sarenstrom@gmail.com Glöm inte att skriva rubrik, Palats 22 Mars eller Palats 22 Oktober. Faktura på anmälningsavgift 2 000:- mailas januari/juni 2022. Resterande summa betalas 30 dagar innan resan. 
Det går också att åka tåg ändra fram till Spongano där vi bor, läs mer HÄR
Några av gästerna kör bil eller husbil ner och passar på att utforska trakerna före eller efter på egen hand, allt är möjligt och alla brukar vara sugna på att köpa prickig keramik.

Resegaranti
Jag följer resegarantilagen, vilket innebär att om resan skulle bli inställd så betalas alla pengarna tillbaka. Däremot inte flygresan, därför är det viktigt att ha fungerande avbeställningsskydd som täcker denna kostnad. Betalas resan med kort på bank så brukar en reseförsäkring ingå. 
Ansökan om ersättning från mig ska ha inkommit till Hannu Sarenström DK IVS senast tre månader efter att resan blivit inställd.

Pass och sjukförsäkringskort
Se till att pass/id inte har gått ut och att EU:s sjukförsäkringskort finns i plånboken och att det inte är för gammalt. 

Researrangör Hannu Sarenström DK IVS.


Min kära vän och kollega Sanna Töringe har beslutat sig för att trappa ner på resandet och tillbringa mer tid med familjen, det är så klart trist men också förståligt. Men jag fortsätter med dessa fantastiska resor til palatset i egen regi. Glädjande fortsätter vi med våra resor till Sicilien gemensamt. Vill du se bilder från tidigare resor. till Sicilien klicka HÄR.
Välkommen att följa med, det blir ett roligt äventyr. Hannu Sarenström

         

1 kommentar:

cetak spanduk murah sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.